Sla je slag door op MMA, UFC of boksen te wedden bij Ladbrokes

Wedden op wie een gevecht gaat winnen; het moet zowat de essentie zijn van het spelletje. Doorgaans begint het al op de speelplaats… Wie dit naar een geheel ander niveau wilt tillen, is bij Ladbrokes aan het juiste adres. Bij ons vind je een duizelingwekkend aanbod aan MMA weddenschappen, weddenschappen op de UFC en talloze manieren om op boksen te wedden. Anders gezegd: ons aanbod slaat de concurrentie simpelweg KO!

Boksen, UFC of MMA weddenschappen: twee cruciale aspecten

De geschiedenis van de vechtsporten bulkt van weddenschappen waarbij fans steevast een enorm aantal fantastische gokmogelijkheden worden voorgeschoteld. Ben je dus een boksfan, MMA liefhebber of UFC adept, dan krijg je bij Ladbrokes een zinderende waaier aan mogelijkheden om de spanning nog wat extra op te drijven. Twee zaken hou je best goed in de gaten: de soorten weddenschappen variëren enorm én kennis van de vechters is absoluut cruciaal.

Hoe kan je wedden op boksen, MMA of de UFC?

De manieren waarop je bij Ladbrokes op boksen kunt wedden of een gokje kunt wagen met UFC en MMA weddenschappen zijn haast niet te tellen. Er is dan ook veel te zien in zo’n gevecht. Iedere seconde gebeuren er bepalende dingen. We zetten voor jou hier even de meest gangbare boks, MMA en UFC weddenschappen op een rijtje:

 • Wedden op de matchwinnaar

  Dit is op zich een heel eenvoudige weddenschap; je geeft simpelweg aan welke van de twee boksers er volgens jou zal winnen. Je kunt hierbij op een winnaar gokken, maar evengoed op een gelijkspel. Het is zowat de basis van de MMA, UFC en boks weddenschappen: ‘wie is de beste?’. Dit maakt het ook een uiterst spannende wed-ervaring. Wanneer er een afgetekende favoriet is en jij wed op de underdog, zijn er bovendien spectaculaire winsten te verzamelen!
 • Ronde per ronde weddenschappen

  Bij zowel MMA, als UFC en boks weddenschappen kan je natuurlijk ook gokken op afzonderlijke rondes. Je kansen vergroten uiteraard aanzienlijk, omdat het geen ‘alles of niets’ spel is, maar juist een mooie spreiding van je inzet. Je wedt gewoon op welke vechter er zal winnen én in welke ronde hij/zij dit zal doen.
 • De wijze waarop er gewonnen wordt

  Een gevecht kan op vele manieren beslecht worden. Iemand kan opgeven, er kan met punten worden gescoord en natuurlijk: technische en echte knockouts loeren altijd om de hoek.

  Wedden op welke manier de winnaar zijn tegenstander uitschakelt, is dan ook een uiterst boeiende manier om op een bokswedstrijd of ander gevecht te gokken.
 • Wordt de laatste gong gehaald?

  Een bokswedstrijd, UFC kamp of MMA gevecht bestaat dus uit een aantal rondes. Het is echter lang niet zeker dat de wedstrijd alle rondes nodig heeft om een winnaar naar voren te brengen. Vaak is een opponent al vóór de laatste bel uitgeteld. Dat is meteen ook een fijne inzet voor een doordachte weddenschap. Ook hier is het alles of niets: ofwel wordt de wedstrijd helemaal uitgevochten, ofwel stopt ze vroeger.
 • Totaal aantal rondes

  Dit is een weddenschap op hoeveel rondes je denkt dat het gevecht zal bevatten. Je hoeft dus geen winnaar te kiezen, maar gokt gewoon op het feit of het gevecht langer of korter zal zijn dan een bepaald aantal rondes. In een wedstrijd van 12 rondes kun je bijvoorbeeld wedden op een gevecht dat meer of minder dan negen ronden duurt. Een populaire boks weddenschap onder kenners, want wie zijn research beheerst, kan hiervoor wel eens rijkelijk beloond worden!
 • Winnende rondes gegroepeerd

  Dit is een weddenschap op een vechter om te winnen binnen een bepaald trio van rondes. Weet je bijvoorbeeld dat een bepaalde bokser vooral in het begin van de kamp sterk uit de hoek komt, dan voorspel je misschien wel één of meerdere winnende ronde trio’s in de eerste helft van het gevecht. Weet je dat een vechter pas na enkele rondes op dreef komt, dan gok je op enkele winnende rondes op het einde van de match. Het is een zeer spannende manier om op bokswedstrijden, UFC of MMA te wedden, vooral als je de vechters écht goed kent!

Onderzoek de stijlen van de vechters

Elke bokser of vechtkunstbeoefenaar heeft een geheel eigen stijl. Het is dus van vitaal belang dat je dit begrijpt en er de juiste conclusies aan verbindt. Voor een wedstrijd analyseer je dus best enkele vorige kampen om te zien hoe de vechters graag tewerk gaan en hoe ze doorgaans presteren tegen de typerende stijl van hun tegenstanders.

Als een vechter bijvoorbeeld bekend staat om zijn enorme stoten maar worstelt met snelle, kleine en vinnige tegenstanders, dan is het onwaarschijnlijk dat hij zal winnen van zo’n snelle atleet. Anderzijds: een vechter die vooral op de counter opereert, zal een onvoorspelbare match vechten tegen een opponent die dezelfde strategie verkiest. Dit zijn dan ook doorgaans de moeilijkste weddenschappen, wat natuurlijk extra beloond wordt bij Ladbrokes.

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste deel van je voorbereiding op boks- UFC- en MMA weddenschappen. Het vereist research en de tijdsinvestering om eerdere gevechten met vergelijkbare stijl mixen te bekijken. Het is belangrijk om beide vechters goed te kennen, alleen dan ben je in staat om volledig geïnformeerde weddenschappen plaatsen.

Vechtsport wedden: hoe bepalend zijn grootte en kracht

Als het over vechtsporten gaat, zullen mensen er doorgaans vanuit gaan dat "een goede grote man” altijd een “goede kleine man” zal verslaan. Dit is natuurlijk vaak ook waar, maar er zijn genoeg uitzonderingen op die ongeschreven regel. Als liefhebber van boks weddenschappen of weddenschappen op andere gevechtsporten, is het immers uiterst interessant om naar die minder voor de hand liggende factoren te kijken. Zo is snelheid natuurlijk bijna even belangrijk als brute kracht. Hetzelfde geldt voor intelligentie en toewijding. Het zijn de verrassingen die een weddenschap op een MMA gevecht of een andere wedstrijd tot een goudmijn kunnen maken voor wie de sport door en door kent.

Hou de cijfers én de atleten in de gaten

Op onze website vind je veel informatie over de eerdere gevechten en tegenstanders. Daarmee doe je uiteraard je voordeel. Wat ook enorm belangrijk is, is de vorm van het moment. Zowel fysiek als mentaal moeten deze atleten helemaal top zijn om te winnen. Het is geen toeval dat de psychologische oorlogsvoering al start vanaf de aankondiging van het gevecht. Alle informatie die je kan vinden over de voorbereiding, de uitspraken, het vormpeil en andere parameters van de vechters is uiterst relevant voor jouw weddenschap. Bedenk dat ook valse informatie in deze context veelvuldig de wereld wordt ingestuurd: het hoort allemaal bij de sport waarin soms wel alles lijkt toegestaan, behalve in de ring.

De heldere, veilige en comfortabele communicatie van Ladbrokes

Waar je wel alleen glasheldere feiten vindt, is op onze site. Alles is maximaal aangepast om jou als gokliefhebber een schitterende ervaring aan te bieden. Over je privacy, veiligheid en comfort hoef je je bij ons hoegenaamd geen zorgen te maken; we zijn als voortrekker in de business altijd helemaal mee met alle geldende richtlijnen in iedere regio en zetten veiligheid, klantvriendelijkheid én privacy sowieso vet gedrukt in onze bedrijfsmissie.