Wedden op tafeltennis: domineer de groene tafel met Ladbrokes

Tafeltennis, ook wel pingpong genoemd, is een ultra dynamisch en vluchtig spelletje. Het is dan wel een verre variant op het klassieke tennisspel; eigenlijk valt het met niets te vergelijken. De beïnvloedende factoren zijn atypisch, bizar zelfs, en vooral: een garantie op absolute hoogspanning. Elke wedstrijd levert toeschouwers én spelers een ware zenuwslag. Geen wonder dat ook het wedden op tafeltennis razend populair is geworden. Al deze typische eigenaardigheden doet Ladbrokes voor jou met plezier uit de doeken. We dompelen je op deze pagina graag onder in de kenmerkende aspecten, zoals het belang van tijd en de regels. Zo ben jij helemaal geïnformeerd en klaar om de successen aan elkaar te rijgen.

Wedden op tafeltennis: waar time ook echt money wordt

Laten we meteen tot de kern van de zaak gaan: Het allerbelangrijkste inzicht bij het wedden op tafeltennis, is dat tijd zowat alles bepaalt. De gemiddelde duur om één punt te scoren, ligt bij tafeltennis tussen de 4 en 8 seconden. De tijdsduur van een gemiddelde set bedraagt amper 1 tot 3 minuten. Specialisten hebben berekend dat ​​de netto hoeveelheid tijd besteed aan het daadwerkelijk spelen van het spelletje, slechts 17 tot 25 procent van de duur van een wedstrijd uitmaakt. Verrassend, niet? Waar gaan die overige minuten, of zelfs uren, dan naartoe?

Welnu; De rest van de tijd besteden spelers aan het wisselen van kant tussen de sets, het aanvechten van de beslissing van de scheidsrechters, het verzorgen van persoonlijke hygiëne (aangezicht drogen met een handdoek; we zeiden al dat het hier een ware zenuwslag betreft) en natuurlijk: het alom vertrouwde beeld waarbij de bal vol suspense op de tafel wordt gestuit vóór het serveren. Hierdoor kunnen wedstrijden wel degelijk 20 minuten tot langer dan een uur in beslag nemen, afhankelijk van: het aantal sets, de speelstijl en de techniek van de spelers.

Het grote aantal dynamische ‘randvoorvallen’ in iedere wedstrijd, maakt deze sport natuurlijk razend interessant voor live weddenschappen. Die vind je bij Ladbrokes dan ook in overvloed. De kansen wisselen zeer snel in de loop van de wedstrijden en de impact hiervan op het resultaat is doorgaans erg groot. Een ‘handicap’ van 5-6 punten in een set kan in een mum van tijd helemaal worden weggewerkt of zelfs omgedraaid. Dit betekent dat wie op tafeltennis wilt wedden, maar best klaar is om razendsnel beslissingen te nemen en bij te sturen. Een vooraf bepaalde strategie is hoegenaamd geen overbodige luxe.

Opslag of receptie: geen vast voordeel

Anders dan bij het klassieke tennis, heeft de speler die opslaat bij tafeltennis geen automatisch voordeel om zijn games binnen te halen. Alles hangt af van de speelstijl van specifieke tegenstanders. Dit geeft meteen aan dat jouw succes als gokker volledig afhangt van je kennis en je waarnemingsvermogen tijdens de wedstrijd. Waar je bij tennis en, omgekeerd dan, bij volleybal kan inschatten dat de serveerder of receptie in het voor- of nadeel is, moet je bij tafeltennis zo snel mogelijk detecteren wie simpelweg het beste speelt.

De tijd die je hiervoor krijgt lijkt kort: Bij de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en hooggeplaatste toernooien van de World Tour, worden de enkelspel wedstrijden gehouden met zeven sets, bij dubbelspelcompetities en kleinere toernooien bestaat elke wedstrijd uit vijf sets. Toch is dit ruim voldoende om je kansen optimaal te beïnvloeden, net door de tijd die je krijgt tijdens de ‘extra-sportieve’ tijdsloten.

Soorten tafeltennis weddenschappen bij Ladbrokes

Een sport met zoveel variabele elementen, verdient natuurlijk een even breed scala aan gokopties. Dat is exact wat je aantreft zodra je bij Ladbrokes inlogt. Hou je ervan op bij tafeltennis te wedden op resultaten? Of zijn het de handicaps die jou interesseren? Liever inzetten op het totale aantal sets? We geven je even onze belangrijkste tafeltennis weddenschappen op een rijtje:

Resultaat en/of overwinning: Een tafeltennis weddenschap op de uitkomst van de eerste game of de hele wedstrijd geeft gokkers de mogelijkheid om te wedden op de overwinning van een speler in de wedstrijd, mét verhoogde kansen. Dit is natuurlijk een geweldige optie voor wie zeker weet dat zijn favoriet gemotiveerd is, zijn tegenstander goed kent en het spel met maximale vastberadenheid begint.

Totaal aantal spellen of sets: Je kan natuurlijk ook inzetten op hoeveel spelletjes of sets de respectievelijke spelers binnenhalen. Dit is dus wedden op ‘het verhaal van de wedstrijd’. Ideaal wanneer jij over de feeling beschikt om correct in te schatten hoe het spel zal verlopen. Kennis van de spelers én waarnemingsvermogen zijn hierbij de sleutels tot succes.

Over of onder scores: Hierbij focus je je op het aantal punten. Is dit meer of minder dan een bepaald nummer? Wie zal er het eerste vijf punten scoren? Wie zet als eerste zeven spelletjes achter zijn of haar naam? Ken je de antwoorden op deze prangende vragen? Dan maak je een grote kans om stevige winsten te boeken!

Verschillende handicapvormen: Ok, de ene speler is beter dan de andere. Maar hoeveel beter? Dat kan zich uiten in puntentotalen of aantallen gewonnen sets. Een zeer aantrekkelijke manier op te wedden op tafeltennis is het uitstippelen van de handicaps.

Tafeltennis weddenschappen: hoe analyseer je de wedstrijd?

Bijna iedereen heeft zich ooit wel eens aan een spelletje pingpong gewaagd met vrienden en/of familie. Een pingpongtafel is zelfs een trendy item in menige bedrijfsruimte. Dit betekent niet dat echte kenners dik bezaaid zijn. Het is wellicht geen verrassing dat de beste informatie lang in de Aziatische wereld te rapen viel, net zoals ook de dominantie van Aziatische spelers algemeen bekend is. Toch is er al jaren een betekenisvolle inhaalbeweging ingezet in de VS en Europa. De beschikbare info is ook hier makkelijk te vinden. Voor echte inside information moet je sowieso rekenen op je buikgevoel en het opdoen van ervaring. Je hoeft in elk geval geen expert te zijn om te wedden op tafeltennis. Objectieve informatie, zoals rangschikking, persoonlijke ontmoetingen tussen spelers en resultaten van recente wedstrijden zeggen al heel wat.

Vooral bij live tafeltennis weddenschappen vallen er, vanwege de ongelooflijke snelheid en dynamiek, winstgevende zaakjes te doen. Daarom is het belangrijk om de kansen voor de wedstrijd te kennen en te weten hoe de verhoudingen tussen de spelers liggen. Hierop stippel je een strategie uit om live tijdens het spel te wedden. Je kan ook een stevige mate van controle behouden. Het bedrag van je weddenschap hou je best zodanig, dat het bijvoorbeeld in geval van verlies in de derde set nog mogelijk is om het bedrag van de weddenschap op de vierde set te verhogen. Dit werkt, doordat de kans dat één van de tegenstanders met 4-0 wint doorgaans erg klein is.

Aangezien tafeltennissets tot 11 punten worden gespeeld, is de kans op een even totaal in de set groter dan bij bijvoorbeeld volleybal of badminton, waar de set tot respectievelijk 25 en 21 punten wordt gespeeld. Het belangrijkste is dat je beseft dat tafeltennis weddenschappen per definitie onvoorspelbaar zijn en je dus best, net als de spelers, je hoofd koel houdt.

In de ultra-veilige én aangename online omgevingen van Ladbrokes heb je hiertoe in elk geval alle kansen!