PMU-weddenschappen: een winstgevende Franse traditie

Vrijwel iedere grote Franse stad heeft er wel eentje: een hippodrome. Paardenrennen en -weddenschappen zitten dan ook ingebakken in de Franse cultuur. Om te wedden op Franse paardenrennen, kan je echter niet terecht bij een klassieke bookmaker. Alles verloopt volgens de zogenaamde Paris Mutuel. In de hippodrome zelf, ter plaatse dus, wed je dan bij de PMH; overal elders dienen gokkers hun weddenschappen in bij de PMU of Pari Mutuel Urbain. Een regulering die behoorlijk wat voordelen biedt op vlak van veiligheid en controle. Kies je daarenboven voor Ladbrokes bij jouw PMU-weddenschappen? Dan krijg je een gokervaring van topkwaliteit, ongeacht je inzet of gekozen weddenschap!

PMU-weddenschappen in het kort

Je kent ze wel: die typische wedpunten in de omgeving van de renbaan. Die geven dan op televisieschermen de geschatte winkansen weer op het moment dat je jouw weddenschap plaatste. Wanneer je echter wint, kunnen de daadwerkelijke resultaten en dus winsten groter of kleiner zijn. De minimale inzet is 2 euro en winsten worden uitgedeeld tot een eenheid van één euro. Je inzet wordt uiteraard niet teruggegeven. Zodra de dividenden zijn gedeclareerd, verschijnen de rendementen onderaan het tv-scherm met daarop ook de kansen als een permanent rollende infostrook. Kort gezegd: dit is old school wedden. Zijn de blitse online gokfestijnen en casino’s niet helemaal je ding? Wil je je bij het wedden ook graag onderdompelen in de heerlijke, authentieke nostalgie van de onversneden klassieker die paardenrennen heet? Dan vind je bij Ladbrokes diezelfde pure beleving, mét uiteraard de accurate systemen die je van een moderne gokervaring mag verwachten!

Waarop je juist kan wedden? Daarvoor zijn de opties, althans bij Ladbrokes, behoorlijk uitgebreid! Hieronder geven we je graag een bloemlezing van de talloze mogelijkheden die je op onze platformen vindt om telkens zowel de spanning, het plezier als jouw winstkansen te maximaliseren.

‘Win and Place’ PMU-weddenschappen

De makkelijkste manier om te wedden, is om een paard te kiezen dat volgens jou zal winnen of een bepaalde plek zal halen. Je kunt natuurlijk beide tegelijk doen. Onnodig te zeggen: voor een Win-weddenschap, moet je paard natuurlijk wel al eerste finishen. Voor een Place-weddenschap moet het bij de eerste drie eindigen, tenzij er tussen de 4 en 7 lopers zijn, waarbij het als eerste of tweede moet eindigen. Uiteraard is de uitbetaling minder voor een winnende Place-weddenschap, dan voor een juiste Win-weddenschap. Ook hier kan je natuurlijk evenzeer voor beide tegelijk kiezen, dit staat bekend als 'mounted', waarmee je inzet wordt verdubbeld.

Voorspelweddenschappen

Bij PMU-voorspelweddenschappen gaat het doorgaans over het aangeven van winnende paarden voor de race. Er zijn ruw geschetst twee soorten ‘voorspelweddenschappen’ waarop je bij de PMU kan gokken: een win-voorspelling (couple gagnant) en een Plaats-voorspelling (couplé placé). Een win-voorspelling vereist dat je het eerste en tweede paard selecteert. Als er 8 of meer lopers zijn, kunnen ze in elke volgorde staan, maar voor races met 4 tot 7 lopers moet je ze selecteren in de juiste volgorde van aankomst, die wordt aangeduid als ‘gekoppelde volgorde’. Voor een plaats-voorspelling, op races met 8 of meer deelnemers, moet je 2 paarden kiezen om bij de eerste drie te eindigen.

Trio PMU-weddenschappen

Bij Trio weddenschappen geldt, je raadt het al, dat je de eerste drie winnaars op voorhand selecteert. Dit vergt natuurlijk al een stevige portie kennis omtrent alle deelnemende paarden en hun huidige vormpeil. Zo’n trio vereist dan dat je de eerste 3 paarden in de ranking voorspelt. Voor races met 8 of meer paarden mogen ze in willekeurige volgorde finishen, voor races met 4 tot 7 paarden moet je de juiste volgorde aangeven (triovolgorde).

Het Ecurie-Systeem

Nog zo’n belangrijk onderscheid tussen het Franse en de meeste andere Engelse paardenrennen, is het zogenaamde écurie-system. In Frankrijk kunnen paarden uit dezelfde stal of van dezelfde eigenaar omwille van weddenschappen aan elkaar gelinkt worden. Wanneer bijvoorbeeld de tweede en vijfde in het eindresultaat van eenzelfde eigenaar zijn, spreekt men van écurie. Dit kan je dan aflezen op de racekaartjes van die paarden met bijvoorbeeld E1 in de kolom waar ook hun naam vermeld wordt. Paarden die onderling niet gelinkt worden, van verschillende eigenaars dus, krijgen dan E2 vermeld.

Wanneer je dan inzet voor win-weddenschappen en daarbij één van zulke écurie-paarden uitkiest, dan zet je automatisch ook in op het andere écurie-paard. Bijvoorbeeld: Je zet 10 euro in op paard A, maar dat paard finisht als laatste. Wanneer dit paard dan gelinkt werd via het écurie-systeem met paard B en dat paard wint wel, dan win jij alsnog je weddenschap. Het spreekt uiteraard voor zich dat je met zulke écurie-weddenschappen minder grote prijzenpotten viseert dan met weddenschappen waarbij je slechts één juiste mogelijkheid hebt.

Unieke troef van PMU-weddenschappen: ‘the house’ doet niet mee!

Met PMU of ‘parimutuel’-weddenschappen hoef je de bookmaker niet te slim af te zijn, want er is helemaal geen bookmaker! In plaats daarvan moet je enkel trachten om slimmer te zijn dan de andere gokkers. En zoals je mag verwachten, zijn die doorgaans een pak minder goed geïnformeerd dan de gemiddelde bookmaker. Wanneer je dus de moeite neemt om je te informeren en diepgaande research te doen, dan mag je (weliswaar altijd verantwoord) best hoog inzetten.

Het gaat er vooral om dat je bij PMU-weddenschappen niet tegen ‘het huis’ of de ‘bookie’ wedt. Als operator nemen we bij Ladbrokes gewoon van alle inzetten een vast deel dat we vervolgens onder de winnaars verdelen. Nu houden we bij Ladbrokes altijd de focus op een eerlijke manier en maximale kansen voor de gebruikers, maar in dit geval is het goed om te weten dat je alleen tegen andere ‘particulieren’ speelt. Voor velen is dit toch nog een lagere drempel… en dat is absoluut begrijpelijk!

PMU-weddenschappen bij Ladbrokes: jouw inzet wordt beloond

‘Inzet belonen’; dát is waar we iedere dag opnieuw voor gaan. Ook voor PMU-weddenschappen zit je bij ons dus meer dan goed om uit iedere spannende race het maximum te halen. Je financiële inzet én je research, kennis en knowhow… worden hier rechtevenredig beloond. Als internationale speler zijn we helemaal thuis in de regels en wetgeving in ieder land, zowel jouw regio, als die van de activiteit waarop je wedt. De specifieke troeven van het Franse PMU-wedden blijven op onze platformen onaangetast. De enige verschillen die jij ervaart, zijn het gebruiksgemak, de veiligheid en het spelplezier. Ook in Frankrijk is wedden op paardenraces immers een historische, bijna culturele aangelegenheid. Die unieke ervaring willen we tot bij iedere recreant gokker brengen. Zo wordt wedden op paardenrennen via de PMU zelfs een echte verrijking… het is eens iets anders. Tegelijk voelt het allemaal ook heerlijk vertrouwd.