Wedden op golf: De haarscherpe Ladbrokes golf voorspellingen

Wedden op golf is de laatste jaren bezig aan een spectaculaire opmars. Deze explosie aan weddenschappen, zowel qua aantallen als qua soorten, zorgt ook voor aanzienlijk stijgende prijzenpotten. Hierdoor willen dan weer steeds meer gegadigden zich wagen aan enkele lucratieve golf voorspellingen. Het succes voedt dus zichzelf! Hier bij Ladbrokes kom je alles te weten over hoe ook jij ten volle kan genieten van het plezier én de mogelijke winsten van golf weddenschappen.

‘Outright winners’ of ‘Futures’ weddenschappen: populair, maar moeilijk

Er is alvast geen gebrek aan opties voor al wie zich eens wil wagen aan enkele leuke golf voorspellingen. De meest directe, winstgevende en populaire manier om dit te doen is door simpelweg te voorspellen wie een toernooi of kampioenschap wint. Dat is meteen ook de moeilijkste weddenschap om consistent juist te hebben; we hebben het uiteindelijk over deelnemersvelden van telkens zo’n 140 verschillende spelers. Dergelijke ‘outright winner’ of ‘Futures’ golf weddenschappen krijgen dan ook het leeuwendeel van de aandacht. Juist omdat deze weddenschappen allesbehalve evident zijn, staan er doorgaans ook zulke grote ‘odds-getallen’ achter spelers hun naam. Succesvol zijn in dit soort weddenschappen schenkt in elk geval massa’s voldoening. Hierop inzetten en het allemaal opvolgen maakt je uiteraard ook steeds sterker, waardoor je toekomstige golf voorspellingen steeds accurater worden.

De Majors: de 4 ‘grand slams’ van de golfsport

De majors, bestaande uit de Masters, de U.S. Open, de British Open en het PGA kampioenschap, trekken uiteraard altijd de meeste kijkers, gokkers en media-aandacht. Voor gokkers zijn ze extra interessant doordat deze grote schaal ook de grootste diversiteit aan gok opties met zich meebrengt. Een interessant aspect is ook dat de tabellen al erg vroeg geopend worden; tot wel een jaar op voorhand. Het spreekt voor zich dat de vroege durvers ook de meest aantrekkelijke golf weddenschappen in de wacht slepen. Hoe vroeger je wedt, hoe gewaagder; dit toont zich dan ook in het prijzengeld.

Golf voorspellingen: check de statistieken!

Golf is per definitie een ietwat vreemde eend in de bijt. Het rechtstreekse duel-gegeven, dat zeker bij ploegensporten doorslaggevend is, is afwezig in de golfsport. Net daarom zijn persoonlijke statistieken over de spelers absoluut cruciaal voor jouw accurate golf voorspellingen!

Het gaat dan uiteraard over persoonlijke gegevens, zwaktes en sterktes van de spelers, maar ook over de combinatie met allerhande externe factoren, zoals de ondergrond, een specifiek terrein, de weersomstandigheden, de periode in het jaar, privéleven… Golf is een sport die veel meer draait om sereniteit en stabiliteit, dan om atletisch vermogen. Ieder detail dat een speler mentaal uit balans kan brengen is een mogelijk bepalend element. Er is natuurlijk ook techniek: Een goede swing is op het ene toernooi een spelers sterkste wapen, maar kan op een ander toernooi eerder bijkomstig blijken. Aan jou om hiervoor de juiste kennis én feeling te verzamelen.

Waar vind je die waardevolle informatie? Online uiteraard. De perfecte plek om je leerproces te starten is op de website van de PGA zelf. Daar vind je al massa’s weetjes en statistieken die je helpen om steeds juistere golf voorspellingen te doen. Na een tijdje weet jij zelf perfect waarnaar je moet kijken en welke informatie je links laat liggen.

Golf matchup weddenschappen: steady winstkansen

Ben je toch meer een liefhebber van ‘goeie ouwe’ duels en rivaliteit? Geen nood: je hoeft bij Ladbrokes absoluut niet op je honger te blijven zitten! Ook wie twee spelers graag tegen elkaar uitspeelt kan zich uitleven met een groot aantal verschillende golf weddenschappen. De belangrijkste zijn de ‘18 hole’ en ‘72 hole’ weddenschappen. De ene gaan over één dag, de andere mikken op het hele toernooi.

Zodra je wat vertrouwd raakt met de verschillende golf weddenschappen en hun specifieke bijzonderheden en golf voorspellingen dus helemaal je ding worden, zijn dit soort ‘head to head’ weddenschappen een zeer leuke extra. Je krijgt de meeste kans op een fikse uitbetaling, omdat ze veel minder dat ‘alles of niets’ gegeven van de Futures meedragen. De bedragen zijn lager, maar als je wekelijks een fijne duit wilt verwerven, is dit de keuze met de meeste zekerheid!

Live golf weddenschappen

Live weddenschappen zijn geëxplodeerd in zowat ieder sport de laatste jaren. Golf is hierop geen uitzondering. Toch ligt het bij golf voorspellingen ietwat anders; comfortabeler zelfs. Waar je bij de meeste andere sporten tegen de wedstrijdklok beslissingen moet nemen en een constante tijdsdruk ervaart, gaat het bij golf een pak relaxter. Na een wedstrijddag kan je rustig je strategie voor de dag erna uitdenken en neerpennen: geen haast, geen stress. Dit vergroot uiteraard je kansen; met een koel hoofd maak je juistere keuzes. Je kan zelfs nog wat extra research doen en zo een echt masterplan opstellen.

Zeker ook voor je outright future weddenschappen is het juist erg zinvol om na de eerste dagen via eliminatie de juiste naam naar voren te schuiven. Ok, het is niet even lucratief als helemaal op voorhand, maar het is wel slimmer. Een doordachte gok is iets anders dan puur nattevingerwerk. Doorheen een toernooi wordt niet alleen het aantal potentiële winnaars kleiner; je ziet ook details die je heel wat vertellen over het huidige vormpeil of zelfvertrouwen.

Golf proposition weddenschappen

Ok, we hadden het al over de mentale en emotionele stabiliteit, de techniek en de externe omstandigheden. Tot zover de golf voorspellingen waarbij kennis, inzicht en voeling met de sport min of meer van belang zijn. Er zijn natuurlijk ook leuke weddenschappen waarbij dit allemaal niets terzake doet. Hoeveel hole in ones slaat deze of gene golfer? Welke van deze vier Europeanen slaat de meeste pärs? De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid. Hier en daar kan enige kennis je helpen, maar doorgaans gaat het eerder om random faits divers. Hier is dus vooral het spel element belangrijk. Wie wedt op een zeker aantal hole in ones zal gegarandeerd op het puntje van zijn stoel zitten wanneer zijn of haar speler de bal tergend traag richting het putje laat rollen.

Onthoud vooral dit: wedden op golf is zelden meteen de meest lonende activiteit. Het is een leerproces. Waar het wel in uitblinkt is in hoe lonend het wordt zodra je het onder de knie krijgt!