Op snooker wedden? Breek potten met Ladbrokes!

Snooker is een sport voor ‘heren en dames met standing’. Iedere wedstrijd en elk toernooi baadt in die typische, hoogstaande sfeer, inclusief het licht nostalgische kantje. Het is ook een ongemeen spannende sport die vaardigheid, stalen zenuwen en focus tot een geheel nieuw niveau tilt. Die spanningsboog leent zich natuurlijk uitermate goed tot topentertainment voor iedereen die op snooker wilt wedden. Een snookermatch kruist alle vakjes aan die ook bij het gokken zo belangrijk zijn: spanning, zenuwslopend, concentratie en… euforie. Ladbrokes maakt er een erezaak van om jou onder te dompelen in de unieke atmosfeer en de beleving van iedere kleine en grote snookerwedstrijd.

Soorten snooker weddenschappen

Het hele jaar door vind je toernooien overal op de planeet. Bij Ladbrokes verzamelen we de leukste en meest gerenommeerde ervan in een duizelingwekkend aanbod voor onze klanten. Zo krijg jij de maximale keuzevrijheid om op snooker te gokken.

Om te beginnen zijn er natuurlijk de drie grootste en belangrijkste toernooien: Het UK Championship in december, de Masters in januari en het wereldkampioenschap eind april/begin mei. Daarnaast staan er nog talloze andere events op het programma waarin spelers hun ranking kunnen verbeteren of verliezen. Tenslotte zijn er ook nog kampioenschappen waarin geen ranking, maar vaak aanzienlijke prijzen te winnen vallen, naast eer en glorie uiteraard.

Bij Ladbrokes vind je alvast een grote diversiteit aan soorten snooker weddenschappen:

Weddenschappen op toernooien: Dit zijn wellicht de makkelijkste en populairste soorten weddenschappen onder gokkers. Hierbij hoef je alleen maar een snookerspeler te voorspellen die volgens jou de concurrentie overklast en dus het toernooi zal winnen. Deze weddenschappen zijn ideaal voor gokkers die wel een algemeen idee hebben van de sport, maar verre van experts zijn.

Weddenschappen op een wedstrijd: Ook dit is een zeer populaire manier om op snooker te wedden. Hierbij voorspel je eenvoudigweg wie een bepaalde match zal winnen. Dit is bovendien erg rechtdoorzee, doordat er hier geen gelijkspel mogelijk is. Deze vorm van wedden op snooker is zowel voor de expert, als de beginner een erg aantrekkelijke keuze.

Exacte score: Hier moet de gokker een exact resultaat bij het einde van de wedstrijd aangeven. We raden deze snooker weddenschappen aan voor ervaren spelers met voldoende kennis van de spelers, uitslagen en vorige wedstrijden.

Een maximale ‘break’: Welke snookerspeler haalt het maximale aantal punten in een reeks (= een continue reeks scoren)? Je kan hierop wedden tijdens een bepaalde wedstrijd, maar ook wat het hele toernooi betreft. Voer voor experten… of voor lefgozers.

Handicaps:In een wedstrijd waarin één van de spelers duidelijk meer vaardig is en een hogere positie in de ranking bekleedt dan zijn tegenstander, is het altijd erg interessant om verschillende handicaps te voorspellen. Om gelijkspellen te vermijden, worden deze handicaps ingesteld op het niveau - 0,5, -1,5, -2,5 enzovoort. Dit type weddenschap is uiteraard vooral besteed aan geroutineerde gokkers die de sport door en door kennen.

Live wedden: Uiteraard zijn er ook verschillende insteken om live op snooker te wedden. De meest populaire zijn: ‘Wie wint de wedstrijd?’, ‘Wie wint het huidige frame?’, ‘Wie wint het volgende frame?’ en ‘Wie scoort de volgende bal?’. Bij het live wedden is het natuurlijk van cruciaal belang om steeds alert zijn. Snooker is, ondanks de ontegenzeglijke impact van vaardigheden en talent, een zeer dynamische discipline en de situatie aan de pooltafel verandert constant. Dit type weddenschappen wordt dus alleen aanbevolen aan gokkers met een enorme ervaring én stalen zenuwen. Onnodig te vermelden dat de voldoening bij succes hier ook het grootst is.

Wedden op snooker? De Ladbrokes tips!

Kennis van de snookerspelers is een absolute must. Bekijk voor je op snooker gaat wedden eerst enkele toernooien en de recente geschiedenis van het speelveld. Iedere speler kent hoogtes en laagtes; zorg dat je weet hoe het met jouw favoriet gesteld is. Ook de persoonlijke doelen van de deelnemers zijn bepalend voor hun prestaties. Sociale media zijn je vrienden: Op Facebook, Twitter of Instagram vind je gegarandeerd up to date informatie over de mentale staat en privésituatie van de snookeraars. Juist omdat de mentale gezondheid zo bepalend is, levert dit doorgaans meer op dan alle statistieken en technische details tezamen.

Leer hoe je de conditie, speelstijl en voorbereiding van een bepaalde snookerspeler analyseert. Snooker is een sport die bij uitstek bovenmenselijke concentratie en een ‘heldere geest’ vergt; alle geruchten over een niet-sportieve levensstijl of familieproblemen zijn dan absoluut relevant. Iedere sporter kan bovendien ook lichte blessures doormaken (in dit geval vooral rugblessures), dergelijke informatie kan eveneens het verschil maken tussen winst en verlies, ook voor jou als gokker dus.

Bijna onmenselijke stabiliteit en de mogelijkheid om te presteren onder druk zijn hier allesbepalend. Tijdens hun wedstrijd staan ​​snookerspelers onder enorme druk. Bovendien krijgen ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis- of voetbalspelers geen seconde tijd voor ontspanning. Het is geen toeval dat je snookerspelers nooit tegen hun tegenstander hoort schreeuwen of de keu ziet weggooien uit frustratie; dat kunnen ze zich niet permitteren. Spelers moeten ten allen tijde de kalmte bewaren. Vooral bij een opstap naar een hogere competitie en dus grotere media aandacht zien we spelers het wel eens moeilijk krijgen: hou daar rekening mee bij je snooker weddenschappen.

Hou rekening met verrassingen. Die komen namelijk vrij frequent voor in deze sport. De redenen hiervoor liggen bij wat we hierboven al schreven: alles in het leven van de speler speelt een rol en niemand is bestand tegen de grillen van het lot. Vooral bij de iets minder prestigieuze toernooien zien we vaak onverwachte wendingen.

Hou ook rekening met de seizoenfase. Tijdens de eerste toernooien van het seizoen zijn snookerspelers vaak in gedachten op vakantie en de conditie van theoretisch sterkere sporters laat dan wel eens te wensen over. Het is in deze cruciale periode in de kalender dat er theoretisch (en ook in de praktijk) het grootste aantal onverwachte resultaten plaatsvindt. De echte gokkers weten natuurlijk perfect hoe ze dit in hun voordeel kunnen gebruiken.

Analyseer het toernooirooster: Erg belangrijk, vooral wanneer je wilt wedden op de eindwinnaar van het toernooi. Het kan gebeuren dat je favoriet na de lotingsprocedure de moeilijkste wedstrijden krijgt voorgeschoteld. Hierdoor wordt zijn weg naar de finale een pak moeilijker dan de statistieken aantonen.

Ladbrokes bewaakt jouw kansen, jouw veiligheid én jouw spelplezier

Wedden op snooker is dus een uiterst boeiende en zelfs leerrijke vrijetijdsactiviteit. Omdat je als speler alleen de allerbeste en meest veilige service verdient, zet Ladbrokes zich dagelijks in om de ervaring van jou als gokker mooi te laten passen bij het elegante, stijlvolle en uiterst correcte spel dat snooker is.

Dit doen we door terug te plooien op een decennialang opgebouwde expertise op vlak van online systemen, wetgeving en gebruikerservaring. Zo focus jij je helemaal op je favoriete spel; wij doen de rest, helemaal in regel met de meest recente regelgeving in jouw regio.