Tiercé, Quarté, Quinté uitslagen… hoe wed jij op de paardenrennen?

Gokken op de paardenrennen is al eeuwenlang een bron van onvervalst vertier voor de mensheid. Maar hoeveel ‘gokken’ zit er eigenlijk bij? Is het überhaupt wel een kansspel? Er zijn immers diverse parameters die je zwart op wit (of gewoon met voldoende feeling) kunt hanteren om je winstkansen aanzienlijk te verhogen: de conditie van de paarden, de jockey, de specifieke raceafstanden.... Jouw voorspelde Tiercé, Quarté of Quinté-uitslagen bijvoorbeeld zullen dus een pak juister zijn wanneer jij je research doet!

Turf-weddenschappen: jouw beste tiercé, quarté, quinté vandaag!

Turf-weddenschappen (tussen tiercé, quarté, quinté, geplaatst of niet) zijn veruit de meest gebezigde paardenweddenschappen. Maar hoe werken ze juist? Bij Ladbrokes leggen we je graag haarfijn uit hoe dit in elkaar zit. De Turf, ook wel Paris Hippiques genoemd, verenigt drie soorten paardenraces: de vlakke race, de draf en de hindernisrace.

  • De flat of vlakke races zijn de bekendste koersen, het betreft hier eenvoudige races, waarbij de paarden zo snel mogelijk één of enkele kilometers moeten afleggen in galop, zonder hindernissen of obstakels. Rechtdoorzee en dus het makkelijkst om te beheersen.
  • In een hindernisrace worden de paarden ook in galop over een bepaalde afstand gestuurd, maar hierbij worden ze geconfronteerd met hindernissen; meestal obstakels waarover ze moeten springen (bars, vijvers, heggen, enz.).
  • Dan is er nog de Draf-race. Dit is een zeer specifieke, gelimiteerde race, waarbij de paarden nooit mogen galopperen op straffe van diskwalificatie (het is te zeggen, slechts een paar passen, waarvan het toegestane aantal afneemt naarmate de laatste post nadert). Nog een belangrijk verschil met de vlakke en de hindernisbaan: de jockey rijdt niet direct op het paard maar op een sulky die door het paard wordt getrokken.

De inzetten van de verschillende gokkers worden gegroepeerd en vervolgens herverdeeld onder de winnende gokkers in verhouding tot hun specifieke inzet, minus een aftrek die door de turfsites en de staat wordt geïnd.

Tiercé, quarté en quinté-uitslagen: hoe kan jij erop wedden?

Er worden veel soorten weddenschappen aangeboden in het paardenrennen, we lijsten alvast de meest bekende voor je op. Win en Plaats-weddenschappen; de eenvoudigste weddenschappen. Kies gewoon een paard en wed op het feit dat het als ‘winnaar’ (eerste plaats), dan wel ‘geplaatst’ zal aankomen (bij de eerste 3 als er minstens 8 paarden zijn ingeschreven voor de race, bij de eerste twee als tussen 4 en er doen 7 paarden mee aan de race).

  • De Tiercé-uitslagen: Een grote klassieker onder de PMU-weddenschappen, waarbij je als gokker de eerste drie paarden in de race voorspelt. Je kan dit doen in juiste of willekeurige volgorde, wat uiteraard impact heeft op de grootte van je winst.
  • Quarté-voorspellingen: Nog zo’n vaste waarde in het aanbod. Hier komt het erop aan om de eerste vier paarden in de race, in volgorde te voorspellen. De winstpotten groeien vanzelfsprekend mee.
  • Quinté-uitslagen: Dit is ongetwijfeld de weddenschap die tot nog toe de grootste successen heeft geboekt onder gokkers, omdat ze simpelweg ook de grootste winsten biedt. Je moet hierbij de eerste vijf paarden in de race in volgorde aangeven. Een extra nummer (‘nummer +’) wordt aan het ticket toegewezen. Wanneer de speler niet alleen de quinté in volgorde heeft gevonden, maar ook het nummer + van de dag heeft (door loting getrokken), wordt zijn winst vermenigvuldigd met 10.

Eerst en vooral: wat is jouw beste formule om te spelen?

Bij Ladbrokes raden we je aan om te beginnen met de eenvoudigste inzetten: de simpele win of plaats, de 2 uit 4 (waarbij je 2 paarden van de eerste 4 juist hebt) of de multi (hierbij vind je de eerste 4 paarden van de race door 4 tot 7 paarden te selecteren). Via Ladbrokes zet je snel, veilig en geïnformeerd in, zodat je alvast niet gehinderd wordt door complexiteit die met moeilijkere weddenschappen of platformen te maken heeft. Bij ons is alles straightforward!

Tiercé, quarté en quinté-uitslagen: wint het paard of de jockey?

Een veelgestelde vraag luidt natuurlijk: over wie moet je als gokker de meeste informatie vergaren? Over het paard? Of over de Jockey? Het antwoord is simpel: het is de combinatie jockey/paard die wint. De som van beide kwaliteiten én hun onderlinge match. Die chemie tussen de twee is absoluut essentieel. Maar uiteraard is niet alles zwartwit. We hebben zeker al goede paarden, bereden door minder goede jockeys, zien winnen. Aan de andere kant; een goede jockey kan van een ezel geen renpaard maken. Het paard is met andere woorden toch iets meer doorslaggevend.

Is een weddenschap op een hoog gequoteerd paard bij voorbaat weinig rendabel?

Nog zo’n heet hangijzer voor wie wilt wedden op tiercé, quarté of quinté-uitslagen: Wanneer een paard torenhoog favoriet is en dus iedereen erop inzet, is het dan wel de moeite waard om op dat paard te wedden? Zijn de winstpotten dan niet te klein, want te versnipperd?

Het antwoord is niet eenduidig. Wanneer er een uitgesproken favoriet is, dan kan het natuurlijk extra lonend zijn om te gaan voor een outsider; een paard waarover jij weet dat het vandaag goed zal lopen omwille van een reden die niet zoveel mensen kennen. Wie weet hadden de andere gokkers het bij het verkeerde eind? In dit geval kan je als gokker die niet naar de algemene consensus heeft geluisterd een mooi bedrag winnen. Ondanks de vele bepalende parameters die je toelaten om één en ander te voorspellen, blijven er ook in paardenrennen nog vele verassingen mogelijk. Het blijft een race tussen dieren: dat is per definitie ook onvoorspelbaar. Het is, met andere woorden, een perfecte mix tussen zekerheid en onzekerheid.

Hoe betrouwbaar is het advies van de ‘kenners’?

Zoals dat het geval is bij de meeste gokspellen, is ook het hele gebeuren van paardenrennen, helaas, doorspekt met pseudo-specialisten en zelfverklaarde kenners. Ook vrienden, familie en verre kennissen hebben vaak al snel een mening over hoe en waarom een bepaalde keuze jou meer zal opbrengen. Hou echter het hoofd koel: Wedden op paarden is gebaseerd op een nauwkeurige analyse van elke race. Het plezier ligt zeker niet alleen in de mogelijke winst, maar net in de voorbereiding van de prognose. Die optimaliseer je door de informatiebronnen te koppelen, te toetsen en te vergelijken.

Tiercé, quarté en quinté vandaag? Win de race met Ladbrokes !

Paardenrennen bieden, zeker bij de PMU, een goed gereguleerde en unieke manier van wedden. Je wedt niet tegen een boekmaker, maar louter tegen de andere gokkers. Bovendien kan je je eigen kansen ook écht beïnvloeden. De voorwaarden om maximaal van dit alles te genieten, zijn uiteraard gebruiksgemak, veiligheid en privacy. Daarvoor gaan we bij Ladbrokes ver. Door steeds jouw plezier en veiligheid voorop te zetten, zorgen wij zorgen ervoor dat jij je nooit vergaloppeert!