Formule 1 voorspellingen: welke F1 weddenschap rendeert?

De tijden zijn veranderd…gelukkig maar. Vroeger was je voor je Formule 1 voorspellingen en weddenschappen veroordeeld tot het opzoeken van schimmige bookmakers met doorgaans dubieuze inningspraktijken en dito betrouwbaarheid. Ondertussen heeft het hele online gebeuren alles drastisch gemoderniseerd en hoef jij voor je Formule 1 weddenschappen zelfs je huis niet meer uit. Aan het uiteinde van die vooruitgang staat Ladbrokes. Voor optimale veiligheid, spelplezier en de beste kansen zit je hier dan ook helemaal goed. Mits je natuurlijk de juiste strategie hanteert. We vertellen je graag hoe jij je F1 weddenschappen het beste aanpakt!

De juiste strategie voor jouw F1 voorspellingen

Online, dus uiteraard ook op onze sites, vind je al een schat aan informatie over hoe experten het seizoen of een bepaalde race inschatten. Al deze Formule 1 voorspellingen zijn natuurlijk prima als extra kennisplatform voor de beginnende F1 gokker, maar nóg boeiender wordt het natuurlijk wanneer je helemaal je eigen mening kan vormen… en zo je eigen koers vaart. Daarom geven we je hier een overzicht van de meest gangbare formule 1 weddenschappen en hun kenmerken, zodat jij al gauw feilloos je eigen strategie samenstelt.

Welke F1-weddenschappen zitten in pole position?

Nog een belangrijk voordeel van online wedden bij Ladbrokes, is dat de opties een pak groter zijn dan bij de klassieke gokkantoren. Vanzelfsprekend is het fijn om, wanneer je research informatie oplevert die de winnaar kan voorspellen, je slag te slaan. Maar evengoed kan het zijn dat jouw oog voor kennis en inside information je allerlei waardevolle informatie oplevert voor andere weddenschappen dan louter de winnaar van de race. Iedere seconde van jouw zoektocht kan dus renderen bij Ladbrokes. Welke Formule 1 voorspelling je ook maar bedenkt; de kans is groot dat je er munt uit slaat!

De basis: wie wint de race?

Voor we dieper ingaan op de verschillende soorten weddenschappen, mogen we natuurlijk de basis niet vergeten. Wedden op de winnaar blijft een aantrekkelijke en dus populaire formule 1 weddenschap. Er is bovendien een zeer typisch gegeven binnen de Formule 1 voorspellingen: omdat de meeste seizoenen gedomineerd worden door een handvol renners, zijn er een hoop namen die behoorlijk wat geld opleveren als ze toch winnen of hoog eindigen. Weet jij dus bij een bepaalde race welke onverwachte coureur zijn dagje zal hebben, dan rinkelt voor jou de kassa. Toegegeven: de kans dat één van de favorieten het haalt is groot, dus je kan ook op veilig spelen, maar de winstmarges bij verrassingen zijn in deze sport enorm hoog! En vergeet niet: zulke verrassingen gebeuren per definitie een paar keer per seizoen.

F1 voorspellingen: het podium

Een andere veel geplaatste F1 weddenschap gaat over het podium. Jij kiest een renner die volgens jou op het podium zal staan bij afloop. Het gaat hierbij niet over welke van de drie topplaatsen deze coureur behaalt, maar gewoon of hij bij de eerste drie eindigt. Een relatief makkelijke weddenschap dus. Het is vooral een ideale formule 1 weddenschap voor wanneer je zeker bent dat jouw favoriet goed zal presteren, maar iets minder over de prestatie van zijn rechtstreekse concurrenten. Eigenlijk krijg je drie kansen in plaats van één: geen slechte deal!

Onderlinge ranking tussen twee coureurs

De zogenaamde Driver-matchups staan altijd borg voor razend spannende formule 1 weddenschappen. Jij kiest twee coureurs uit en voorspelt welke van hen boven de andere zal eindigen. De mogelijkheden online zijn dus enorm. Met enige kennis van zaken, bepaal jij zelf hoe moeilijk je het maakt. Je kan natuurlijk een favoriet boven een underdog plaatsen en je kansen hoog houden, maar evengoed ga je voor een nek aan nek race tussen twee renners die aan elkaar gewaagd zijn.

Niets anders in de race doet ertoe: waar de coureurs ook eindigen of wat de rest ook doet, het maakt allemaal niets uit. Het gaat om het duel tussen deze twee! Het spreekt voor zich dat de moeilijkere weddenschappen hier het meeste geld opleveren. Weet jij echter iets wat anderen ontgaan is? Dan verhoog je je winstkansen. Dit is in het bijzonder nuttig wanneer jij weet dat een coureur het uitzonderlijk goed zal doen, maar weliswaar niet bij de allerhoogste topplaatsen zal eindigen. Dat soort informatie zou nutteloos zijn bij podium- of winnaarsweddenschappen. Bij Driver-matchups is dit wel zeer waardevolle info die jou veel kan opleveren!

Sowieso is dit een erg leuke en beklijvende manier om op Formule 1 te wedden.

Proposition weddenschappen

Ook los van de individuele resultaten gebeurt er natuurlijk telkens heel wat in zo’n F1 race. Het mag niet verbazen dat je eveneens op dergelijke zaken kan wedden. We maken daarbij twee belangrijke onderscheiden: Er zijn proposition weddenschappen die inzicht en kennis vereisen… en ook deze die volledig random en onvoorspelbaar zijn.

Gaat het je dus louter om de fun? Dan vind je in die laatste categorie ongetwijfeld enkele zeer fijne opties, zoals bijvoorbeeld: ‘Hoeveel waarschuwingen zullen er gegeven worden?’.

Wil je tegelijk ook écht je winstkansen hoog houden? Dan verzilver je je kennis met de prop weddenschappen die, mits voldoende inzicht, wel enigszins voorspelbaar zijn, zoals: ‘Hoeveel ronden zal deze of gene coureur aan de leiding rijden?’.

De pole position-weddenschap

Een formule 1 weddenschap die al helemaal duidelijk wordt nog voor het startschot wordt gegeven, is natuurlijk die voor de pole position. Jij wedt op wie er als eerste op de starting grid mag plaats vatten. Als formule 1 weddenschap valt dit onder de eerder makkelijke categorie; er valt weinig complex van te maken. Wie kwalificeert zich met de snelste tijd; dat is het zowat.

Zoals dat geldt voor alle andere F1 weddenschappen, zullen de winstkansen de moeilijkheidsgraad, in dit geval dus beperkt, weerspiegelen. Het is met name interessant wanneer je bijvoorbeeld weet dat iemand over een razendsnelle bolide beschikt, maar nog wat vaardigheden mist om ook in echte race omstandigheden te floreren. Het is ook gewoon een manier om de ongeduldige wedders al op hun wenken te bedienen, nog voor de race begint.

Futures weddenschappen

Met Futures-weddenschappen wed je op welke coureur of welk team zich op het einde van het seizoen tot kampioen kroont. Je kan dus wedden op zowel het constructeurskampioenschap, als op wie het coureurskampioenschap zal winnen. Het meest populaire moment om deze weddenschap te plaatsen is uiteraard vóór het begin van het seizoen, maar het kan ook live. Wie erin slaagt op een racer of team te wedden dat op dat moment laag aangeschreven staat, wint grote bedragen wanneer blijkt dat de prestaties uiteindelijk alsnog omhoog schieten.