Motorsport wedden: Met Ladbrokes in de hoogste versnelling

Motorracen spreekt al decennialang enorm tot de verbeelding. Het elegante en tegelijk brutale schouwspel van behendige coureurs die hun nauwelijks in te tomen bolide toch in bedwang houden… weinigen zijn immuun voor deze aantrekkingskracht, terecht. De onderlinge rivaliteit drijft deze toprijders iedere keer weer tot het uiterste. Wil je de sensatie nog wat opdrijven? Dan is op motorsport wedden simpelweg de ideale manier om je gram te halen. Bij Ladbrokes zit je goed voor topentertainment én grote winsten. Onze veilige hands-on platvormen brengen je zo dicht bij de racetrack, dat je de geur van brandend rubber zult kunnen ruiken!

Succesvolle strategieën om op motorsport te wedden

Zowel de meest ervaren als beginnende gokkers doen dagelijks een gooi naar winst in de verschillende races en kampioenschappen overal ter wereld. Dit zorgt ervoor dat er behoorlijk grote geldpotten rondgaan in deze sport. Het is dus zaak om net dat streepje voor te krijgen op de anderen. Uiteraard kan je in het wilde weg inzetten en hopen dat het geluk aan je zijde staat, maar wil je echt succesvol op motorsport wedden, dan is het altijd een goed idee om doordacht te werk te gaan. Ladbrokes geeft je alvast enkele globale strategieën om op motorraces te wedden, waarmee je jouw winstkansen aanzienlijk vergroot.

Vroeg wedden op de uiteindelijke kampioen

Net zoals dit geldt voor de formule 1 en zowat alle andere motorsporten, is motorracen een samenspel tussen mens en machine. Dit zorgt natuurlijk voor een complex, maar boeiend geheel aan beïnvloedende factoren. Uiteraard zijn het talent en de rijvaardigheid van de piloot absoluut doorslaggevend, maar zonder de juiste technologische én strategische ondersteuning zullen ze niet volstaan. Het vermogen, de afstelling, de bandenkeuzes, pit stops, de motorfiets zelf… allemaal zijn ze cruciaal bij het voorspellen van de uiteindelijke winnaar van een kampioenschap.

Laten we vooral niet rond de pot draaien: er is een groot kwaliteitsverschil tussen de teams. Waar het ene team de ambitie mag koesteren om wekelijks te zegevieren, zal het andere zich tevredenstellen met louter het beëindigen van de race. Ook de budgetten lopen sterk uiteen. Dit maakt dat de teams op wie je best wed voor de zege in het eindklassement op voorhand al behoorlijk goed voorspelbaar zijn. Bij het wedden op motorraces mogen we zeggen dat dit zelfs iets makkelijker is dan bij vele andere sporten.

Sommige MotoGP-teams zijn gewoon beter dan andere. Ze hebben de neiging om meer geld te investeren in de ontwikkeling van de motorfiets, en betalen ook hogere vergoedingen om betere rijders aan te trekken. Het resultaat is dat de teams die veel geld investeren, uiteindelijk aanzienlijk meer races winnen dan anderen.

De voorbije jaren verdeelden Hondarijders Marc Marquez en Casey Stoner en Yamaha piloot Jorge Lorenzo zowat iedere keer het podium op het einde van de seizoenen. Wie wil wedden op motorsport, mag er dus vrij zeker van zijn dat de keuze voor de favoriet altijd winst oplevert. Ideaal voor de beginnende gokker.

Het is natuurlijk altijd aangeraden om deze inzet zo vroeg mogelijk in het seizoen te plaatsen, want hoe langer het seizoen duurt, hoe meer alle patronen duidelijker worden. Wanneer er bijna zekerheid is over de eindwinst, is gokken op motorraces natuurlijk iets minder een kwestie van geluk en dus minder lucratief. Vroeger wedden (nog voor het seizoen start; op ‘futures’ dus) is de perfecte manier om je winst te maximaliseren in een sport waarbij de favorieten steevast ook bevestigen.

Motorsport wedden op individuele races

Een tweede wedstrategie voor motorracen houdt in dat je je gokbudget in kleinere stukken verdeelt, waardoor je op elke race kunt wedden. De motorsport heeft wat dat betreft heel wat te bieden: De afgelopen jaren werden er steeds 19 of meer races per seizoen afgewerkt en de verwachting is dat deze trend zich in de toekomst zal voortzetten. Er gaan stemmen op binnen de MotoGP om zelfs nog een paar evenementen aan de kalender toe te voegen. Zelfs als dit niet zou gebeuren, zijn je opties om op individuele races binnen motorsport te wedden in elk geval erg breed.

Naast wedden op de winnaar van de race, biedt Ladbrokes je uiteraard nog een uitgebreid scala aan andere gokopties. Je kan bijvoorbeeld voorspellen wie er op pole position zal starten, wie de snelste ronde rijdt, wie de wedstrijd uitrijdt. Je kan zelfs een onderlinge rivaliteit tussen coureurs uitspelen, waarbij jij aangeeft welke van twee piloten volgens jou sneller de finish haalt. Vanzelfsprekend gaat dit meestal tussen rijders die ongeveer dezelfde statistieken kunnen voorleggen… zo maken we alles nog net dat ietsje spannender.

Uitzonderlijke motorraces weddenschappen

Het moet natuurlijk niet altijd over snelheid of het winnen van de race gaan. Wie graag eens out of the box kijkt, kan ook wedden op zaken die niets rechtsreeks met de wedstrijden zelf te maken hebben. Het kan in dit geval gaan over de weersomstandigheden: ‘zal het regenen?’, het aantal toeschouwers, enz.

Waarom dit interessante weddenschappen zijn? Welnu; ze geven behoorlijk mooie winstkansen. Het is een ideale manier om de gokopties rond motorsport te leren kennen terwijl je mooie bedragen opstrijkt.

Motorsport wedden buiten de MotoGP

De MotoGP is dan wel de koningsklasse van de sport; er zijn nog tal van andere mogelijke competities waarop je bij Ladbrokes kan wedden. Ook hierbij zijn de keuzemogelijkheden indrukwekkend. Denk maar aan competities zoals de Moto2, Motocross, Cross-country racen, Enduro en nog vele anderen. Iedereen vindt gegarandeerd zijn gading. In België is motocross traditioneel een populaire sport; dit maakt de winsten hierbij uiterst aantrekkelijk. Enduro wedstrijden zoals Parijs-Dakar behoren ook tot de absolute top bij het wedden op motorsport.

Een groot voordeel van deze competities is dat ze iets minder in de kijker lopen dan de MotoGP, maar tegelijk wel ruim voldoende gokkers aanspreken. Dit zorgt ervoor dat jouw kansen groot blijven, zonder dat de geldpotten daarom minder zijn. Meer kans op grotere winsten dus!

Ladbrokes: veilig én tevreden over de finishlijn

Met bovenstaande opties helpen we je bij Ladbrokes graag op weg, zoals je ongetwijfeld zal ervaren op onze site. Maar laat het duidelijk zijn: de grootste successen behaal je door je te verdiepen in de sport en er een zekere ervaring in op te bouwen. Dit doe je uiterst makkelijk en met gegarandeerde spelvreugde op onze gebruiksvriendelijke platvormen. Iedere stap die je zet is intuïtief, eerlijk en gestoeld op onze decennialange ervaring als absolute wereldspeler.

Wedden op de motorsport moet in de eerste plaats leuk en spannend zijn. Daarom zet Ladbrokes zich iedere dag in om de gokervaring voor de klant veilig en anoniem te houden. Bij ons ben je absoluut zeker van een vlotte, strenge en correcte afwikkeling van iedere transactie.