Wielrennen voorspellingen: claim je prijzengeld!

Toegegeven, wereldwijd is wielrennen niet even populair als, we zeggen maar wat: voetbal, baseball of basketbal en consorten… Ook niet onder gokkers. Het is echter wel bezig aan een serieuze inhaalrace. Wedden op wielrennen is dus al een tijdje meer dan de moeite waard: zowel qua rendabiliteit als qua plezier. Omdat het net iets minder ‘big’ is, zijn er ook nog meer weetjes en manieren om de bookmakers op een originele manier te slim af te zijn. Ook bij Ladbrokes zijn we meer dan sportief genoeg om je hierin wegwijs te maken!

Bereikbare hoofdrolspelers: makkelijker in te schatten

Zeker in België, waar wielrennen traditioneel razend populair is, kom je als fan werkelijk alles over de renners te weten. De kans is zelfs groot dat ze wel eens langs je voordeur passeren tijdens een training. De eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat dit voordeel wel wat tenietgedaan wordt door de groeiende online aandacht voor de sport. Ondertussen zitten er fans in alle uithoeken van de wereld en ook zij beschikken over alle mogelijk info om de renners te doorgronden. Het is eigen aan de cultuur van de sport: wielrenners zijn bereikbaar en open. Het is dé grootste troef voor wie zich waagt aan enkele leuke wielrennen voorspellingen. Voor je hieraan begint, doen we je bij Ladbrokes graag even de basisprincipes van het wedden op wielrennen uit de doeken.

Soorten renners, soorten wedstrijden, verschillende wielrennen voorspellingen

De opties om op wielrennen te wedden zijn erg groot. Op zowat elk wapenfeit van een wedstrijd kan gewed worden. Wielrennen is immers veel meer dan een hoop sporters die gewoon als eerste over een finishlijn willen rijden. Binnen éénzelfde rit heb je vaak jongerenklassementen, aanvallersklassementen, tussensprints, ontsnappingen die het al dan niet lang uitzingen… kortom: over elke wielerrit kunnen boeken geschreven worden. En dan hebben we het nog niet over de races die zich uitspannen over verschillende dagen of zelfs weken. Ook daarin zijn er diverse klassementen waarop je op voorhand én live kan wedden. Hoeveel ritten wint deze renner? En hoe vaak staat deze atleet op het podium? Wie wint de strijdlust trofee? Wie kroont zich tot bergkoning?... Je begrijpt het al: ook hier zijn de verschillende plottwists behoorlijk talrijk en spectaculair.

Doordat er zoveel verschillende sub-disciplines zijn in het wielrennen, is er ook geen enkele renner die overal favoriet is. Iedereen heeft z’n sterktes en zwaktes. Een grote ronderenner, zal doorgaans op voorjaarsklassiekers nog niet helemaal top zijn, een sprintbom komt soms tekort op lange beklimmingen… Ook dat moet je telkens goed in het oog houden. En dan is er nog het ploegenspel. Een sprinter die op het einde van een rit juicht, dankt dit altijd aan inspanningen van een ploeg en ‘knechten’ die hem na een hele dag zwoegen mooi afzetten om dit teamwork succesvol af te ronden

Eigenlijk komt het erop aan om die wielrennen voorspellingen te vinden waaraan jij het meeste plezier ontleent én die jou de grootste winstkansen opleveren. Kennis over de wedstrijd én het deelnemersveld is hierbij onmisbaar.

De Vlaamse en Italiaanse klassiekers, zoals Milaan-San Remo of de Ronde van Vlaanderen zijn erg leuk en lucratief voor wie weet hoe de één dag-specialisten ervoor staan, maar de meeste aandacht (en dus ook de te vergaren informatie én winstbedragen) ligt bij de grote rondes: De Giro d’Italia, de Vuelta en de Tour De France.

Grote rondes, veel opties

Laten we beginnen met de absolute heilige graal: de Ronde van Frankrijk. De tour is zonder enige twijfel de meest prestigieuze, belangrijke en populaire wielerwedstrijd ter wereld. Het is dan ook de jaarlijkse vaste afspraak voor de absolute wereldtop. Bij Ladbrokes vind je alle mogelijke wielrennen weddenschappen om niet alleen van de competitie en het mooie landschap, maar vooral ook van de vele interne klassementen, random events en ook mogelijke mooie winsten te genieten.

Een andere grote ronde is de Giro D’Italia. Ook voor deze rittenkoers zijn de opties om te scoren met je wielrennen voorspellingen simpelweg gigantisch bij Ladbrokes. De Giro is de eerste grote ronde van het jaar, dus inzichten rond de voorbereidingen en de resultaten in de lentekoersen zijn hier meer dan zinvol!

Dan is er natuurlijk nog de laatste grote tour van het jaar: de Vuelta D’España. Lang niet alle renners die deelnamen aan de tour, staan ook nog aan de start van de Vuelta, integendeel. Begrijpelijk als je weet hoe zwaar zo’n grote ronde is. Toch kan je doorgaans voor iedere deelnemer al behoorlijk wat info verzamelen over de prestaties eerder in het seizoen. Dit maakt dat jouw wielrennen voorspellingen voor de Vuelta best wel doordacht kunnen zijn… een goede zaak voor wie zijn research ernstig neemt.

Voor accurate wielrennen voorspellingen: kijk naar de geschiedenis

Niet alleen de prestaties in de voorbereiding of tijdens één seizoen zijn nuttig; een wielercarrière kan behoorlijk lang zijn, gemiddeld rond de 12 jaar. Tijdens die carrière kom je heel wat te weten over welke omstandigheden voor een renner gunstig zijn, waarin hij uitblinkt, wat absoluut niet zijn of haar ding is… Ook die informatie is uitermate relevant voor jouw voorspellingen dit seizoen. Ook voor onderlinge duels of ‘matchup’ weddenschappen kan dit erg bepalend zijn. Een goede klassieke renner zal toch de duimen moeten leggen tegenover een zeer specifieke kasseispecialist in Parijs-Roubaix. Evengoed is een regen-specialist in het voordeel bij nat weer, zelfs wanneer de ondergrond misschien minder zijn ding is.

Renners veranderen doorheen die jaren ook al eens van specialiteit of favoriete discipline. De fysiek van een mens verandert nu eenmaal. Een sprinter kan zich ontpoppen tot ronderijder of meesterknecht. Wat we de laatste jaren vaker zien is hoe veldrijders zich zeer goed manifesteren in het baanpeloton. Allemaal factoren om in rekening te brengen bij jouw wielrennen voorspellingen.

Wielrennen is een uiterst gelaagde sport, zeker ook wanneer het over weddenschappen gaat. Dit maakt het enorm boeiend en verklaart de spectaculaire stijging van deze sport bij de bookmakers. Bij Ladbrokes zit je in elk geval goed: hier wordt échte passie rijkelijk beloond!