De Ladbrokes tennis wedden tips: serve and money!

Zoals dat geldt voor zowat alle sporten, is wedden op tennis veel meer dan gewoon een kansspel. Het is een kunst die je in grote mate kan leren te beheersen. Iedere wedstrijd heeft een verre én recente voorgeschiedenis. Iedere speler heeft een eigen verhaal, privéleven, vormpeil… De parameters die winst, verlies of gelijk welke ander aspect van het spelletje bepalen zijn wel degelijk meetbaar. Althans: voor zover jij weet waarop je moet letten natuurlijk. We geven je bij Ladbrokes alvast enkele belangrijke tennis wedden tips mee, zo ontwijk ook jij de unforced errors!

Op tennis wedden: voorspelbaar? Of net niet?

Het laatste decennium was wedden op tennis een mes dat langs twee kanten sneed. Enerzijds waren er de ‘big three’; Nadal, Federer en Djokovic die de sport totaal domineerden door maar liefst 18 van de 21 grote toernooien te winnen. Anderzijds kan voorspelbaarheid ook leiden tot winstgevende wed-opties. Globaal zijn de marges natuurlijk kleiner voor wie op deze favorieten wedt, waardoor je al gauw behoorlijk wat moest inzetten om serieus geld te verdienen.

Bij de dames was het ietwat anders, maar zodra Serena Williams op het toneel verscheen, waren de kansen doorgaans ook al gebetonneerd. Vanaf eind 2014 tot begin 2015 won ze zelfs simpelweg alle grandslams… straf!

Door dit alles rijst natuurlijk wel de vraag: hoe rendabel is het wedden op tennis? Het antwoord luidt duidelijk: zeer rendabel. Alles wat je nodig hebt, is een beetje creativiteit. Het deelnemersveld is trouwens sowieso fel aan het veranderen. Ondertussen is er dus ook een gediversifieerde aflossing van de wacht met o.a. Thiem, Medvedev, Tsitsipas en andere protagonisten.

Tennis wedden tips: 1. Bekijk de onderlinge resultaten

Het blijft een vanzelfsprekendheid: wie wil wedden op tennis, moet goed kijken naar de onderlinge eerdere confrontaties tussen spelers. Die zijn, zeker bij tennis, erg veelzeggend. Tennis is bij uitstek een sport waar de ene spelstijl om diverse redenen moeilijk of makkelijk te bekampen is voor een specifieke speler. Soms ligt een top 100 speler een top 10 speler zo slecht, dat de lager geklasseerde tennisser toch wint. Eerdere confrontaties geven hierbij al een schat aan informatie. Voor nog meer zekerheid kan je ook inzoomen op de verschillende statistieken in die wedstrijden zelf. Zo lees je als het ware een script voor de match die er zit aan te komen.

Let wel: spelers werken permanent om hun zwakke punten weg te krijgen; doen ze dit goed, dan kunnen te makkelijke conclusies hier nefast zijn. Aan jou om dit alles juist in te schatten!.

Tennis wedden tips: 2. Ondergrond is alles!

Het is ondertussen al lang geen geheim meer dat iedere tennisser zijn favoriete ondergrond heeft. Dit speelt dan ook een enorme rol voor wie zich waagt aan tennis voorspellingen. Zo weet iedere kenner dat Nadal vooral op gravel floreert, terwijl Federer en Djokovic op hardcourt quasi onklopbaar zijn, tenzij ze elkaar bekampen uiteraard.

Er zijn ook meer algemene wetmatigheden: zo zullen hardhitters en grote spelers, met dus doorgaans een stevige opslag, zich helemaal in hun sas voelen op hardcourt, terwijl de serve and volley specialisten voornamelijk op het gras tot hun recht komen. De stylisten, zoals dus Nadal, bloeien helemaal open op gravel. Dit zijn allemaal zaken om rekening te houden wanneer je op tennis gaat wedden.

Tennis wedden tips: 3. Check het huidige vormpeil

Het leeuwendeel van de aandacht gaat logischerwijze naar de grote toernooien en Grandslams. Dat is ook waar de meest tennis weddenschappen op focussen. Toch is het zeer interessant om ook de wedstrijden en toernooien in de aanloop van die grote events nauwgezet op te volgen. Zo krijg je inzicht in het vormpeil van de spelers. Zitten ze in een stijgend curve? Of is hun niveau in vrije val? En hoe zit het met het zelfvertrouwen of met het herstel van die recente blessure? Neem rustig je tijd om alle mogelijke informatiebronnen af te speuren naar relevante weetjes. Deze kennis kan het verschil maken tussen grote winsten en stevige verliezen… op het terrein én in jouw portemonnee. Zorg er dus voor dat jij deze voorkennis opraapt waar je kan. Het zal je tennis voorspellingen alvast een pak accurater maken!

Ook goed om te weten: Iedere tennis weddenschap is een onderdeel van je leerproces. Elke keer dat je op een tenniswedstrijd wedt, zie je automatisch zaken die van pas komen in de toekomst. Je zal merken dat je steeds beter wordt in het tennis voorspellen. Het wordt steeds leuker en lucratiever.

Tennis wedden tips: 4. Vind weddenschappen die echt lonen

We zeiden het al: wanneer de absolute topfavorieten spelen, zoals Federer of Djokivic, dan starten ze vaak met een moneyline van -5000 of meer, zeker in de vroege rondes van een toernooi. Niet de meest interessante cijfers voor de recreatieve tennis gokliefhebber.

Hoe zorg je ervoor dat je toch leuke en laagdrempelige weddenschappen kan aangaan, ook wanneer de groten aan het werk zijn? Door te wedden op andere aspecten van een match. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten op het feit of iemand iedere set wint, of toch één set moet prijsgeven. Hoeveel Love games haalt hij binnen? Hoeveel aces… je snapt dat de mogelijkheden ondertussen enorm breed zijn.

Dit is een goede manier om ook bij dit soort wedstrijden waarin de absolute toppers torenhoog favoriet zijn, toch kans te maken op mooie winsten met bescheiden inzet.

Tennis wedden tips: 5. Vergeet de futures niet

Een andere manier om mooie winsten te boeken, is door in te zetten op de futures van een toernooi of kampioenschap. Je hebt hierbij uiteraard ook vele opties bij Ladbrokes. Van wie het toernooi zal winnen tot wie het haalt in zijn voorrondes en tabellen. Toernooien verlopen altijd met een flinke dosis onvoorspelbaarheid. Dit betekent dat wie op tennis futures wil wedden altijd wel enkele lucratieve opties vindt. Wie het aandurfde om voor een absolute outsider te gaan, kan wel eens de zaak van zijn/haar leen doen. Evengoed krijg je talloze mogelijkheden om wat extra veiligheid in te bouwen. Futures zijn dus altijd een goede keuze voor de beginnende tennis gokker.