Voetbal wedden tips gezocht? De kunst van voetbal voorspellingen!

Voetbal is razend populair. Ook voor weddenschappen is het één van de meest geanticipeerde sporten ter wereld. In Europa zijn voetbalwedstrijden en -evenementen goed voor bijna 50 procent van de bedragen die in weddenschappen omgaan. Veel gegadigden dus… enige kennis van zaken en inzichten in de soorten weddenschappen is dus allesbehalve een overbodige luxe. Als absolute specialist terzake geeft Ladbrokes je graag de belangrijkste voetbal wedden tips mee!

Voetbal wedden tips: een introductie

Het enorme aantal wedstrijden over de hele wereld staat borg voor massa’s spelplezier, maar het levert ook een markt/industrie die maar blijft groeien. De keuze aan voetbal weddenschappen is ronduit gigantisch. Zo’n weelde, dat je er makkelijk het overzicht bij verliest. Wij helpen je alvast om steeds het hoofd boven water te houden in deze zee van opportuniteiten, kansen en speciale weddenschappen!

We leiden je gezwind voorbij alle mogelijke verwarring, zodat jij exact weet wat je doet en natuurlijk: hoe je je kansen op winst maximaliseert!

Algemeen gaat het zo: Kansen worden ingeschat door ons, de bookmaker. Het gaat dan om weloverwogen voorspellingen over een bepaald resultaat, waarop jij kan wedden. Doorgaans worden ze weergegeven in breuken (vb. 2/1) of decimalen (vb. 2.00). Wanneer de uitkomst de kans 2/1 krijgt toegeschreven, is dit hetzelfde als 2.00; het betekent dat je bij winst 2 euro verdient voor iedere euro die je hebt ingezet.

Doorheen de duizenden wedstrijden bieden we je zo een bonte waaier aan voetbal weddenschappen. Het gaat dus zeker niet alleen over wie de match wint. Wanneer jij de waarschijnlijkheid van een bepaald resultaat accuraat inschat, win je.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten voetbal weddenschappen en voorspellingen.

Wedstrijd weddenschappen: het archetype van voetbal voorspellingen

Voetbalwedstrijd weddenschappen zijn de meest bekende en eenvoudigste manier om op dit spelletje te gokken. Je geeft gewoon aan welk team er zal winnen en welk team in het stof zal bijten… ofwel dat je een gelijkspel verwacht. Let wel: meestal gaat het om de score bij het verlopen van de 90e minuut. Alles wat in verlengingen of extra tijd gebeurt telt dan niet mee!

Individuele spelersstatistieken: voetbal voorspellingen in detail

Je kan ook wedden op bepaalde individuele prestaties of events die spelers doorheen een match doormaken. Dit toont meteen aan hoe vergevorderd en geavanceerd voetbal weddenschappen ondertussen zijn geworden. Tegenwoordig kan je gokken op hoeveel schoten een spits afvuurt, hoeveel daarvan tussen de palen zijn, wie de eerste/laatste doelpuntenmaker wordt, wie een rode kaart pakt… De mogelijkheden zijn ronduit enorm!

Erg leuk en lucratief voor wie veel weet over de individuele spelers, maar vergeet nooit: voetbal is één van de meest onvoorspelbare sporten!

Handicap weddenschappen: een illustratie

Bij handicap weddenschappen wordt er vooraf bepaald hoe de verhoudingen tussen twee teams op papier liggen. Dit is vooral leuk doordat de mogelijkheid voor een ‘gelijkspel’ wat betreft je weddenschap zo wordt uitgesloten.

Wij geven ieder team een positief of negatief cijfer dat de handicap bepaalt. Dit kan gaan over hele goals (+1, -2…) of over halve goals (+0,5, -1,5…).

We leggen dit even uit aan de hand van een voorbeeld. Stel, we nemen een goal handicap van -1 voor Club Brugge en van +2 voor Anderlecht.

Dit betekent dat, wanneer je op Club Brugge wedt, je wint wanneer zij winnen met een doelpuntenverschil van minstens twee stuks. Bij gelijkspel of verlies, verlies jij ook. Je krijgt je inzet terug bij winst met slechts één goal verschil.

Wed je op Anderlecht, dan win je als zij winnen, gelijkspelen of verliezen met slechts één goal verschil. Verliezen ze met drie doelpunten of meer, dan verlies jij ook. Met een negatief doelsaldo van twee goals krijg je je inzet terug.

Je merkt het: met hele goal handicaps heb je meer kans om je inzet terug te krijgen. Met een halve goal handicap wordt deze mogelijkheid geëlimineerd. Dan wordt het meer: alles of niets.

Er zijn ook formules waarbij een gelijkspel zelf ook een cijfer krijgt toebedeeld, zodat je ook daarop kan wedden.

Half-time/full-time voetbal weddenschappen tips

Voor de ietwat gevorderde voetbalwedder zijn er ook de halftime/fulltime weddenschappen. Hierbij geef jij aan hoe de zaken ervoor zullen staan na 45 minuten en 90 minuten. Wie staat voor, wie staat er achter of is het een gelijke stand?

Ideaal voor wie over voorkennis beschikt rond de mogelijkheid van teams om stevig te starten of net wat trager op dreef te komen. Weet je bovendien welke spelers er starten en wie er zeer waarschijnlijk later van de bank komt, dan heb je natuurlijk goud in handen bij dit soort voetbal voorspellingen.

Dubbele kans op winst bij deze voetbal voorspellingen

Er zijn voor ieder team dus drie mogelijke uitkomsten bij iedere voetbalwedstrijd: winst, gelijkspel of verlies. Om je winstkansen te verhogen, kan je ervoor kiezen om op twee mogelijke resultaten tegelijk in te zetten. De mogelijkheden zijn:

  • De thuisploeg wint of speelt gelijk
  • De uitploeg wint of speelt gelijk
  • De thuisploeg wint of de uitploeg wint
Bij elk van de resultaten uit jouw keuze, win je geld. De winsten zijn iets lager dan wanneer je voor één kans gaat, maar het is de ideale formule voor wie het risico ietwat wilt beperken.

Accumulerende weddenschappen: exponentieel stijgende kansen

Opbouwende of accumulerende weddenschappen zijn dezer dagen razend populair. Dit heeft alles te maken met de potentiële grote winstpotten voor relatief lage inzetten. Iedere volgende weddenschap gebruikt immers de winst van de vorige. De bedragen nemen dus exponentieel toe.

Het nadeel is natuurlijk dat iedere weddenschap raak moet zijn om een uitbetaling te krijgen. Voetbal gokken in de zuivere zin van het woord dus!

Doelpuntenmaker weddenschappen

Zoals het woord al doet vermoeden: hier hebben we het over de kans dat individuele spelers een goal maken tijdens de match. Je kan hierbij mikken op een speler om het eerste doelpunt te maken, het laatste of gewoon op eender welk moment. Alweer: die laatste levert iets kleinere winsten op om evidente redenen.

Correcte score voetbal voorspellingen: voor de kenners!

Uiteraard is het ook perfect mogelijk om op de exacte eindscore van een wedstrijd in te zetten. Dit is natuurlijk allesbehalve makkelijk, maar de winsten zijn dan ook navenant. Hier vallen dus stevige bedragen te rapen.

Belangrijk: Meestal gaat het om de score na exact 90 minuten! Verlengingen niet meegerekend!

Over/onder weddenschappen

Rode kaarten, scores, vrije trappen, penalties, hoekschoppen… op zowat alles kan er gewed worden. Wat hierbij ook een erg leuke weddenschap kan zijn, is een over/onder weddenschap. Wij geven aan hoe vaak een bepaalde situatie zich zal voordoen en jij voorspelt of het in realiteit daarboven, dan wel eronder zal zijn.

Het mag duidelijk zijn: bij Ladbrokes komt iedereen die graag wedt op voetbalwedstrijden ruimschoots aan zijn of haar trekken. Hou zeker onze site in de gaten voor nog meer zinderende opties!