Bij Ladbrokes wedden op de Premier League: de keuze van kenners

Al decennialang beheerst voetbal het sportgebeuren in Europa en het grootste deel van de wereld. Iedereen ként het spelletje, bijna iedereen houdt er ook van. Het is de sport waarover je met alle mensen kan praten. Geen wonder dat ook wedden op voetbal een wijd verspreide activiteit is. In de bakermat van het voetbal; Engeland, wordt dit alles helemaal op de spits gedreven. Wie wil wedden op de Premier League, heeft werkelijk een fabelachtige waaier aan mogelijkheden. Doe je dit bij Ladbrokes? Dan zit je meteen bij dé absolute referentie voor Premier League weddenschappen.

Ladbrokes en de Premier League: een historische alliantie

De meeste Europese voetbalcompetities hebben veel gemeen. De regels zijn vergelijkbaar, ze kennen een rijke geschiedenis en er zijn in ieder land enkele grote clubs die competitie domineren. Toch heeft elk van deze competities zijn eigen kenmerken, die alles uniek en boeiend maken. Dat geldt bij uitstek voor de Engelse Premier League. Het is hier dat het allemaal begon. Wedden op de Premier League is niet alleen razend spannend en leuk, het is simpelweg traditie. Net doordat de Europese competities zo nauw aan elkaar verbonden zijn, zijn ze ook voor gokkers over het hele continent makkelijk toegankelijk en bevattelijk. Wie dus vanuit België wil wedden op de Premier League, heeft meteen een brede lijst aan opties. Bij Ladbrokes zijn we het als kenner van de Britse voetbalcompetitie aan onze stand verplicht om hierin het voortouw te nemen. Onze Premier League weddenschappen zijn uiterst divers, winstgevend, makkelijk én spannend.

Om je alvast een duwtje te geven richting winstgevende weddenschappen, leggen we je graag enkele aandachtspunten uit. Zo ben jij perfect gewapend om je slag(en) te slaan bij jouw Premier League weddenschappen.

Wedden op de Premier League: verdiep je in de specifieke kenmerken

Meer te weten komen over de competitie waarop je wedt en manieren vinden om specifieke kenmerken te exploiteren, is een uitstekende start om winsten te boeken. Over de Premier League vallen er een massa interessante weetjes te rapen; iedere dag is er vers en relevant nieuws. Ben je een ambitieuze gokker? Zorg er dan voor dat je je voordeel doet met al deze beschikbare kennis. Je kan je zelfs ‘specialiseren’ in bepaalde aspecten van het spelletje. De diepgang die je bij de Ladbrokes Premier League weddenschappen aantreft, laat je toe om met ieder detail je voordeel te doen.

Het is wellicht niet eens overdreven om te stellen dat de Premier League waarschijnlijk de meest uitzonderlijke van alle grote voetbalcompetities is. De wereldwijde populariteit is ongeëvenaard en de kwaliteit van de betrokken spelers en teams ligt astronomisch hoog. Voetbal is populair in de wereld, in Engeland is het een religie.

Op het eerste gezicht lijkt het schema van de Engelse Premier League eerder standaard. Er zijn 20 teams die twee keer tegenover elkaar staan, een van de duels als gastheer, het andere als bezoeker. De wedstrijden starten begin/midden augustus en gaan door tot eind mei. De meeste worden in het weekend gespeeld. Tot zover de algemeenheden.

Hoe een seizoenfase je Premier League weddenschap beïnvloedt

Een belangrijk element om in rekening te brengen bij jouw Premier League weddenschappen, is de seizoenfase. Deze professionele teams hebben elk een uitgekiende strategie, gebaseerd op het voorbije seizoen, de kern en de verwachtingen voor de nieuwe competitie. Zeker de subtoppers weten dat ze geen heel seizoen kunnen pieken en leggen dus enkele zwaartepunten in bepaalde periodes en/of bij specifieke wedstrijden. Zo kent ieder onderdeel van het seizoen enkele typische wetmatigheden:

 • Zomervoorbereidingen en begin van het seizoen

  Eén van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden over de seizoenstart, is dat niet alle clubs dezelfde strategie hanteren. Een seizoen duurt lang en telt vele wedstrijden, je kan dus niet verwachten dat een team negen maanden op rij in topconditie is. Het volgen van de voorbereiding van een team tijdens de zomer vertelt je al heel wat over de komende prestaties. Waar sommige teams tevreden zijn met de algehele kwaliteit van hun selectie, zullen andere hun team stevig door elkaar halen. Van die eersten mag verwacht worden dat ze op een vergelijkbaar niveau zullen presteren, de fel gewijzigde teams kunnen verrassen of ontgoochelen. Aan jou om bij het wedden op de Premier League in te schatten op wie je inzet. Sommige teams kampen met beperkte middelen en kunnen hun selectie niet verbeteren op de manier die ze willen. Dit hoeft niet rampzalig te zijn, afhankelijk van de huidige sterkte van de ploeg, maar het kán wel een groot verschil maken. Er komt natuurlijk meer kijken bij seizoenvoorbereidingen dan transfers. Er zijn ook het trainingsschema, vriendschappelijke wedstrijden, pauze en promo-verplaatsingen. Stuk voor stuk kunnen die een enorme impact hebben op de performantie van een ploeg.
 • De seizoenstart: verraderlijk of representatief voor Premier League weddenschappen?

  Een hoop teams in de Premier League bereidt zich voor om maximale kracht en momentum te verwerven tijdens bepaalde fasen in het seizoen. Dit is meteen ook de reden waarom je vaak ziet dat sommige teams heel goed beginnen. Het idee hierachter is dat ze zo hun doelen al kunnen bereiken, zelfs indien ze later in het seizoen een terugval kennen. Andere teams komen iets trager op gang, waardoor ze energie en fitheid sparen om vol te gaan tijdens de laatste matchen van het seizoen. Een goed voorbeeld van deze aanpak is Manchester United tijdens de Alex Ferguson-jaren. Zijn teams haalden vaak al vroeg gemiddelde resultaten, maar later in het seizoen veranderden ze in niet te stoppen doelpuntenmachines. Door dit alles te bestuderen, wordt wedden op de Premier League voor jou een pak winstgevender!
 • Geen winterstop in de Premier League

  In tegenstelling tot vele Europese competities kent de Engelse Premier League geen winterstop. Het wedstrijdschema rond Kerstmis en Nieuwjaar is zelfs behoorlijk intensief. Dit is meteen ook een interessante periode voor wie op de Premier League wil wedden. Rond deze tijd kan je allicht al enkele veelbetekenende en lonende conclusies trekken. Tegelijk is alles nog mogelijk en kunnen wintertransfers de zaken nog stevig door elkaar halen. De Premier League is een potige competitie: zeker in deze periode zullen teams met een brede kern en veel aandacht voor fysiek vermogen hoogtij vieren.
 • De felbevochten ‘Spring Battles’

  Tegen het einde van het Premier League-seizoen wordt de competitie opnieuw extreem intens. Veel van de teams in competitie vechten in dit stadium hard om alsnog hun doelen te bereiken; het winnen van de titel, het vermijden van degradatie… Tijdens deze periode is het belangrijker dan ooit om na te denken over de motivatie van de ploegen voordat je jouw Premier League weddenschappen plaatst. Clubs die in deze fase van het seizoen nog echt iets te winnen of verliezen hebben, zijn van nature gemotiveerder dan degenen die hun doelstellingen al hebben bereikt of teams voor wie het kalf al verdronken is. Wedstrijden tussen teams die vechten om degradatie te voorkomen, zijn typisch onvoorspelbaar. Een opportuniteit voor gokkers dus! Ook teams die niets meer hebben om echt voor te strijden hou je best extra in het oog: de resultaten kunnen verrassend zijn.

Het mag duidelijk zijn: de periode van het jaar is erg bepalend voor jouw Premier League weddenschappen.

Volg dus nauwkeurig het reilen en zeilen binnen de clubs waarop jij wilt inzetten; je winstkansen vallen wel degelijk sterk te beïnvloeden!