Champions League voorspellingen: welkom op het kampioenenbal!

Wereldwijd is er geen enkele langdurige competitie die zoveel zielen beroert als de UEFA Champions League. Voor de voetballiefhebber is dit simpelweg het summum. Alle groten verzamelen zich jaarlijks op dit kampioenenbal om er de meest memorabele voetbalmomenten in de geschiedenisboeken te knallen. Puur genieten dus… maar er is meer: er vallen met jouw Champions league voorspellingen ook behoorlijk wat sommen geld te verdienen! Bij Ladbrokes leggen we je graag uit hoe dit in zijn werk gaat…

Sla munt uit jouw Champions League voorspellingen

De Champions League volgen schenkt de meeste sportliefhebbers sowieso al tonnen voldoening, maar uiteraard is het allemaal nóg interessanter wanneer je er ook echt geld aan verdient. Met een doordachte strategie is dit zelfs een zeer realistisch vooruitzicht.

Wat je in de eerste plaats nodig hebt, is een minimum aan kennis over de formule van deze competitie, hoe het allemaal werkt dus, en natuurlijk de teams die eraan deelnemen. En laat dat nu net allemaal wel heel erg makkelijk te vinden zijn. Alles wat je maar kan bedenken over dit event wordt online gegooid: van het meest actuele en relevante nieuwsfeit, tot de smeuïgste roddel. De grootste uitdaging is om in deze veelheid aan informatie die items te plukken waarmee jij een écht voordeel verwerft.

In de groepsfases is het allemaal nog wat voorzichtiger. De meeste teams moeten nog wat zoeken met de vernieuwde spelerskernen en trainers. Het veiligst is natuurlijk om voor jouw Champions League voorspellingen helemaal op veilig te spelen en voor de favorieten te gaan. Het meest winstgevend is het dan weer wanneer je iets meer lef toont en voor de winnende underdog kiest. Dat geldt overigens voor het hele toernooi. Doorheen het seizoen komen de meer interessante weetjes bovendrijven. Blessures van sleutelspelers, privé beslommeringen, de chemie tussen spelers die verbetert of verslechtert… Afhankelijk van het soort Champions League weddenschap dat jij plaatst, zal je hiermee het verschil kunnen maken. Weddenschappen kunnen immers gaan over individuele spelers, maar ook over teamprestaties. Aast een ontevreden speler op een transfer naar de tegenpartij? Zit het er bovenhands op tussen een volledige spelerskern en trainer? Werkelijk alles heeft een impact. Het komt er dus op aan om die ‘ogenschijnlijke bijkomstigheden’ eruit te pikken, die uiteindelijk een bepalende rol zullen spelen.

De soorten Champions League weddenschappen waarin je dit doet leggen we hieronder even uit:

Matchwinnaar en over/onder weddenschappen

Wellicht de bekendste weddenschappen zijn die waarbij je eenvoudigweg de matchwinnaar voorspelt: helder en gemakkelijk. Daarover kunnen we je dus ook niet veel nieuws vertellen. Jij duidt aan wie wint, verliest of gelijkspeelt. Als je het aan het rechte eind hebt, win je geld. Met de ‘over/onder’ Champions League voorspellingen wed je erop of het wedstrijdresultaat boven of onder een verwachte score zal liggen. Je kan bijvoorbeeld mikken op het wereldwijde statistische gemiddelde, zijnde 2,5 doelpunten in een match, maar evengoed betreft het hier offensief sterke ploegen die doorgaans garant staan voor meer spektakel. Je kan mikken op de score die iedere ploeg haalt, maar ook op het totaal van de hele match.

Vaak wordt dit idee uitgebreid en kan je op veel meer dan doelpunten alleen inzetten voor je over/onder weddenschappen, denk aan het aantal rode kaarten, inworpen, corners, enz. Inzicht en kennis van de statistieken is hierbij uiteraard van goudwaarde: zorg er dus voor dat je je goed informeert.

Handicap weddenschappen: de kunstmatige balans

Een andere optie is de ‘Aziatische handicap-methode’, waarbij een ‘doelhandicap’ op het sterkere team wordt gekleefd om alles ietwat te egaliseren. Dit sterkere team zal dus meer doelpunten moeten scoren om jouw weddenschap winstgevend te maken. Deze kleine ingreep verbreedt de wed-ervaring en de opties, waardoor het één van de meest interessante manieren wordt om op de Champions League te wedden.

Er is ook een iets gecompliceerdere versie; de dubbele handicap of ‘tweerichtingshandicap’. Hier wordt de weddenschap in twee gedeeld. Het eerste deel gaat naar het eerste team dat dan moet winnen, gelijkspelen of verliezen met een bepaald doelsaldo, de andere helft gaat naar het andere team dat eveneens wint, gelijkspeelt of verliest. Is de uitkomst een gelijkspel? Dan wordt de inzet terugbetaald. Nog een andere versie is de ‘Europese Handicap’ waarbij gelijkspelen écht meetellen als weddenschap en je er dus ook perfect de weddenschap mee kan verliezen of winnen.

Accumulerende weddenschappen: start klein, eindig groot

Ook de zogenaamde accumulerende weddenschappen zijn erg populair bij de fans van Champions League voorspellingen. Dit heeft alles te maken met de laagdrempelige startbedragen. Je begint met een klein bedrag, maar met de winst van je succesvolle weddenschappen ga je steeds verder. De bedragen groeien natuurlijk exponentieel, waardoor je al gauw je inzet vermenigvuldigt, terwijl je nooit een groot risico hoefde te nemen. Het addertje is natuurlijk dat je iedere keer juist moet zitten. Desalniettemin zal je uiteindelijk nooit grote sommen verliezen, waardoor het de perfecte weddenschappen zijn voor de recreatieve gokker.

Zoveel mogelijkheden

Uiteraard zijn er nog zoveel andere manieren om op de Champions League te wedden. Je kan het ook veel laten afhangen van de grootte van het risico dat je bereid bent te nemen. Zo zullen weddenschappen in vroege stadia van de competities je meer opleveren, maar zijn ze per definitie ook minder zeker. Wanneer je alles eerst een beetje aankijkt en zo voor meer gefundeerde Champions League voorspellingen kiest, zal de winst iets lager zijn, maar ben je wel zekerder van een goede uitkomst. Kies je voor full time of half time weddenschappen? Speel je graag extra veilig en wed je dus op dubbele kansen (waarbij je bijvoorbeeld op twee van de drie mogelijke uitkomsten wedt)? Aan jou de keuze. En dan is er nog een duizelingwekkend gamma aan weddenschappen die te maken hebben met alle mogelijke random gebeurtenissen tijdens een wedstrijd: rode kaarten, blessures, afgelegde kilometers, aantal vrijetrappen… zelfs over het weer kan je bepaalde voorspellingen doen. Hou onze site in de gaten om het actuele aanbod te zien! Eén ding is zeker: De keuze is bij Ladbrokes indrukwekkend groot én divers! Weet vooral dat ook het wedden op de Champions League geen uitzondering vormt op de regel: ‘al doende leer je’! Eigen aan zo’n leercurve is dat wat eerst een erg risicovolle weddenschap lijkt, al snel verandert in een beredeneerde gok die je vaker wel dan niet behoorlijke stevige sommen geld kan opleveren!