Europa league en Champions League weddenschappen: de speeltijd is voorbij

Over de hele wereld kaapt voetbal veruit het leeuwendeel van alle sportaandacht weg. Waar je ook naartoe gaat: over voetbal kan je altijd een praatje maken. En over welke competities zal het dan drie op de vier keer gaan? Inderdaad: de Europaleague en de Champions League. Ieder jaar brengen deze toptoernooien fans in vervoering. Deze toernooien staan dan ook met stip aangeduid op de prioriteitenlijst van iedere Europese topclub. De belangen zijn groot: eeuwige roem, geld, supporters… Ook op vlak van weddenschappen zijn Europa league en Champions League weddenschappen daarom het summum van spanning en spektakel.

Wie wed op deze competities, weet wat hem of haar te wachten staat: pure sensatie, klamme handjes en vooral: absoluut topvertier! Kies je voor Ladbrokes? Dan weet je bovendien dat jouw Champions League en Europaleague weddenschappen in uiterst deskundige en ervaren handen zijn.

Wat is jouw favoriete Europa league of Champions League weddenschap?

Toegegeven, we maken het je bij Ladbrokes niet bepaald gemakkelijk. De opties en keuzemogelijkheden om de wedden op de Europa league of Champions league zijn bij ons werkelijk extreem uitgebreid. Om je keuzestress toch ietwat te reduceren, geven we je graag enkele van de meest populaire soorten Europa league en Champions League weddenschappen mee. Zo helpen we je ongetwijfeld om voor jou de ideale keuze te maken.

Wedden op individuele matchen: de basis

Ten eerste kan je natuurlijk enkele matchen kiezen die voor jou aantrekkelijk zijn om op te wedden; omdat je fan bent van één van de teams, omwille van de boeiende rivaliteit, omdat jouw favoriete speler meedoet… de reden bepaal je helemaal zelf. Je kiest ook volledig vrij over welke statistieken jij je gok wilt plaatsen. De opties zijn bij Ladbrokes in elk geval even intrigerend als talrijk. We belichten er enkele:

 • Wedden op het fulltime resultaat:
  Dit is de meest populaire en gemakkelijke manier van wedden op de Champions League. Kort gezegd kies je gewoon de uitslag die jij voor een specifieke wedstrijd verwacht. Doorgaans gebeurt dit als volgt: je geeft een ‘1’ in voor een overwinning van het thuisteam, ‘X’ voor een gelijkspel en ‘2’ betekent dan een uitoverwinning. Er is altijd een zekere mate van voorspelbaarheid wat betreft thuisoverwinningen en uitnederlagen: Ploegen winnen thuis normaal gezien net iets vaker. Je kan je ook bijvoorbeeld gaan verdiepen in de resultaten van een voorbij seizoen. Statistieken zeggen, zeker in voetbal, niet alles, maar het geeft je wel een voordeel.
 • Wedden op de exacte score
  Ga je graag wat verder? Dan kan je ook de exacte score proberen te voorspellen. Meer risico, maar ook meer winst als je juist zit. Je geeft gewoon aan hoeveel goals beide teams zullen maken. Veel hangt af van de teamsamenstelling en de vorm waarin de ploegen zich bevinden. Een geïnformeerd gokker is er dus minstens twee waard.
 • Scoren of niet?
  Een andere populaire Champions League of Europa League weddenschap is het inzetten op het feit of beide teams al dan niet een goal scoren. In wezen houdt dit in dat je gewoon aangeeft dat ze ofwel allebei scoren, ofwel één van beiden, ofwel geen. Ook hier werkt enige kennis van zaken in je voordeel. Tijdens de meeste matchen in deze Europese topcompetities wordt er immers door beide ploegen gescoord. Dit geeft je al enige richting. Toch blijven we het herhalen: dit is en blijft voetbal. Wie meer lef toont, wordt mooier beloond… of zwaarder teleurgesteld. De keuze is aan jou.
 • Onder of boven?
  Nog zo’n favoriet onder de uefa weddenschappen is de onder/boven weddenschap. Hierbij kies je of een wedstrijd onder of boven een bepaald aantal goals zal eindigen. Vaak wordt 2,5 als ijkpunt gehanteerd. In sommige seizoenen eindigde een veel hoger aantal wedstrijden echter op meer dan 2,5 doelpunten. Misschien een reden om een hoger mikpunt te hanteren? Jij bepaalt. Deze stijgende trend pleit in elk geval voor deze competities als aantrekkelijke en aanvallende voetbalevents.

Rechtstreeks wedden op de Champions League of Europa league einduitslag

Ook over het verloop en de einduitslag van de competities in hun geheel, kan je bij Ladbrokes uiteraard op verschillende manieren een gefundeerde gok wagen.

 • Een goede en veel gebruikte tactiek is de rechtstreekse weddenschap, gebaseerd op de uiteindelijke resultaten aan het einde van het toernooi. Je plaatst deze weddenschappen doorgaans voordat het toernooi begint. Het kan natuurlijk ook tijdens het vorderen van de competitie, maar dat heeft vanzelfsprekend een verkleinende impact op je kansen en winstmarges. Het voordeel is dan dat je wellicht makkelijker juist gokt, omdat er meer informatie over de vorm van teams en spelers beschikbaar wordt.
 • Outright Winner-weddenschappen: Deze weddenschap voorspelt simpelweg wie er als kampioen uit het toernooi komt. Dit is sowieso een stevige uitdaging, maar er zijn altijd enkele gedoodverfde favorieten. Zo won Real Madrid nog niet zo lang geleden drie keer op rij. Toch weet je nooit zeker wie dit zal halen. Daarvoor is het spelletje te grillig en onvoorspelbaar. Dat maakt het ook zo leuk om op de Champions League of de Europa League te wedden: kennis en inzicht blijven afhankelijk van de grillen van het lot. Dat blijft de essentie van een weddenschap. Wie juist gokt op een onverwachte winnaar, zal dan ook een veelheid aan geld incasseren.
 • De verliezende finalist: Runner-up pronostieken, waarbij je dus tracht om de tweede plaats te voorspellen, zijn een erg interessant type weddenschap. Het spreekt voor zich dat dergelijke voorspellingen vooral besteed zijn aan de kenners, want in essentie spelen er bij dit soort resultaten nóg meer complexe elementen dan bij het inzetten op de topfavoriet. Een tip? Christiano Ronaldo viel de twijfelachtige eer te beurt om zeven op de negen finales te verliezen. Met hem in de ploeg, beschik je dus over belangrijke statistische informatie… Hoe je dit interpreteert, dat laten we volledig aan jou.
 • Fase van eliminatie-weddenschappen: Dit is een zeer unieke, en dus ook winstgevende weddenschap, omdat ze alleen in toernooiformat mogelijk is. Het komt hierop neer: Jij kiest in welke ronde een bepaald team wordt uitgeschakeld. Om hiermee je winstkansen te vergroten, neem je best de loting nauwgezet in beschouwing.
 • Topscorer-weddenschappen: Uiteraard draait voetbal om goals maken. Net zoals in de Jupiler League, is het dus ook bij Europa league en Champions League weddenschappen mogelijk om te voorspellen welke speler de netten het vaakst zal doen trillen.

Op de Europa League of Champions League wedden is big business

Door de immense populariteit van deze twee topcompetities, zijn er wereldwijd enorm veel spelers die erop wedden. Dat heeft natuurlijk zijn invloed op het prijzengeld voor spelers én gokkers. Door te wedden op de Europaleague of Champions League, maak je kans om met stevige bedragen aan de haal te gaan.

Bij Ladbrokes zetten we daarenboven rigoureus in op een uiterst correct verloop van de weddenschappen. Dit doen we door onze systemen en software telkens toonaangevend te houden en door volop in te zetten op privacy en veiligheid. Bij Ladbrokes op de verschillende competities van de uefa wedden, betekent ook dat alle regels die er in jouw regio gelden streng in acht worden genomen. Spelplezier en veiligheid: dát blijven de absolute pijlers in ons beleid.

TERUG NAAR BOVEN