Ladbrokes’ onfeilbare basketbal wedden tips

Voetbal mag dan de meest populaire sport zijn onder gokkers in Europa; ook basketbal valt niet te onderschatten. Zowel wedden op de NBA, als op de Europese competities wint met rasse schreden aan populariteit. Ook bij Ladbrokes vind je daarom een groot aanbod aan opties om te wedden op basketbal. Wie daarbij onze basketbal wedden tips volgt, zal al snel merken dat dit een uiterst leuke én rendabele bezigheid wordt.

Slimmer wedden op basketbal

Wat je ambitie ook is; beter worden is altijd het doel. De echte professionals weten exact hoe ze waardevolle opties moeten spotten en inschatten. Ze kunnen terugplooien op honderden uren ervaring en vaak zelfs een sterk ontwikkeld wiskundig brein. Ze weten exact op welke wedstrijden ze moeten wedden en vooral: hoe. Even professioneel hoef je niet persé te worden, maar er zijn een hoop gewoontes en gedragingen van de pro’s, die jij makkelijk ook zelf kan toepassen. Je zal merken dat dit je winstkansen instant omhoog stuwt. Je komt er hier alles over te weten.

Gebruik je verstand, niet je gevoel

Amateur wedders hebben een sterke neiging om te wedden op hun eigen favoriete teams. Er zijn natuurlijk wel enkele historische wetmatigheden: De Lakers zullen wellicht nog wel een tijdje domineren in de NBA, net als Oostende in België. Belangrijker is echter dat je begrijpt dat ieder team en elke verhouding dagelijks wijzigt. Wedden op basketbal betekent dus dat je niet met lievelingetjes mag werken. Je moet dus je emoties volledig uitschakelen wanneer je succesvol basketbal wilt voorspellen.

Vergeet dus die posters die op je jongenskamer prijkten of die epische reclames van Nike air Jordan; wedden op basketbal is een serieuze zaak. Je kan er dus maar beter je hoofd bij houden en je emoties overboord gooien.

Bestudeer de voorgeschiedenis vóór je op basketbal gaat wedden

Voor je je zuurverdiende geld op tafel gooit, kan je maar best je research doen. Je moet bestuderen hoe de eerdere onderlinge duels verliepen. Hieruit vallen zeer belangrijke conclusies te trekken die jou geld opleveren. Er zijn daarvoor diverse websites met volledige trackrecords van onderlinge duels tussen werkelijk alle teams in elke competitie. Wanneer teams al enkele jaren quasi onveranderd bleven wat hun spelerskern betreft, kan je hiermee zeer accurate basketbal voorspellingen doen.

Een tip: op ESPN vind je gegarandeerd een schat aan informatie, teamvergelijkingen en gedetailleerde statistieken. Leren uit de geschiedenis is onmisbaar bij het groeien als succesvol gokker.

Tegelijkertijd is het aan jou om in te schatten welke historische informatie relevant is en wat eerder gedateerd blijkt. Alles verandert, ook in basketbal weddenschappen. Sommige teams veranderen hun hele kern tegenover het voorbije seizoen. Ook dat soort informatie is cruciaal voor wie met winst op basketbal wilt wedden.

Revanche gevoelens: altijd relevant bij basketbal weddenschappen

We kunnen er niet omheen: basketbal is een sport van haantjes. Atleten zijn ook maar mensen. Het gebeurt vaak dat spelers, wanneer ze hun ex ploeg bekampen, uitzonderlijke prestaties op het terrein leggen. De voorbeelden zijn legio. Wanneer een speler dus ‘niet goed genoeg’ werd bevonden voor het ene team, dan wilt hij dit rechtzetten wanneer hij er opnieuw op bezoek komt. Hou zulke details in de gaten: wanneer een getalenteerde speler zo’n revanche-match speelt, kan hij bepalend zijn voor winst van zijn team.

Wedden op basketbal? Hou rekening met het thuisvoordeel

De meeste spelers verkiezen een thuismatch boven een uitwedstrijd. Het eigen publiek, de geringe afstand, de vertrouwde omgeving… allemaal factoren die in hun voordeel spelen. Procentueel worden ongeveer 60% van de basketbalwedstrijden gewonnen door de thuisploeg. Thuisvoordeel is dus wel degelijk een bestaand gegeven. Je kan het bijgevolg ook als gokker niet negeren.

Zo zijn er ploegen die relatief minder goed presteren, maar die wel een zeer degelijke thuisreputatie genieten. Algemene statistieken zouden deze ploegen dan in het nadeel zetten, terwijl het thuisvoordeel hen alsnog naar winst kan drijven.

Maar let op: dit betekent niet dat je blindelings voor de thuisploeg moet gaan. Er zijn teams die typisch beter presteren buitenshuis. Wat je in elk geval moet doen, is je goed voorbereiden en zoveel mogelijk informatie verzamelen, zodat jij weet of deze match bij de gangbare 60% zal horen… of niet!

Let op blessures van sterspelers

Ook een blessure bij een sterspeler kan de uitkomst van een wedstrijd drastisch veranderen. Bij basketbal, waar de teams relatief klein zijn, kan dit ronduit dramatisch uitpakken. Een enkele getalenteerde speler is sowieso cruciaal. Wanneer zo’n speler uitvalt, veranderen alle statistieken.

Een recent voorbeeld? De vrije val van de Golden State Warriors in het seizoen 2019-2020. Waarbij ze laatste eindigeden na maar liefst vijf finaleplaatsen op een rij. Dit alles door de blessures van Steph Curry en Klay Thompson.

Kijk dus voor je op basketbal gaat wedden altijd of er bepaalde spelers zullen ontbreken op het wedstrijdblad.

Basketbal voorspellingen: het aandeel van de coach

Uiteraard zijn het vormpeil van individuele spelers, het thuisvoordeel, de teamchemie… allemaal factoren die het succes van jouw basketbal weddenschap bepalen. Wat echter vaak iets te makkelijk wordt vergeten, is het belang van de coach. Zowel op menselijk als strategisch vlak kan een coach zijn team boven zichzelf laten uitstijgen. Coaches kunnen behoorlijk eigenzinnig, grillig en onvoorspelbaar zijn. Zo stellen ze bepaalde spelers niet op omwille van ‘fout’ gedrag op training. Evengoed prefereren ze verschillende spelers in iedere fase van een wedstrijd. Sommige coaches willen sterk starten en stellen hun beste ploeg op aan het begin van een wedstrijd, andere kiezen voor een omgekeerde strategie en zetten alles op het laatste kwart van de match.

Het mag duidelijk zijn. Ook kennis over de coaches bepaalt hoe succesvol jij zal zijn met je basketbal voorspellingen.

Doorgrond de statistieken

Een ploeg die de bovenhand haalt in balbezit, is niet noodzakelijk de ploeg die de meeste punten scoort. Iedere statistiek vertelt een verhaal. Sommige ploegen zijn juist razend efficiënt en hebben de bal maar net zolang nodig om telkens weer snel te scoren. Andere ploegen zijn defensief sterk, waardoor de tegenstander weliswaar vaak de bal heeft, maar amper tot scoren komt.

Statistieken uit vorige matchen neem je best ook niet zomaar als referentie. Wanneer een ploeg ruim 100 punten scoorde, betekent dit niet noodzakelijk dat dit team in topvorm verkeert. Misschien was er wel een ronduit dramatisch kwart van de tegenstrever.

Aan jou om telkens de juiste interpretatie te maken en zo tot de meest succesvolle basketbal weddenschappen te komen!