Wedden op rugby: ontdek de potige Ladbrokes opties

Voetbal is dan wel de nummer één sport in Europa, in grote delen van de wereld zijn er andere sporten die de voorkeur van de fans wegdragen. Dat geldt zeker voor Rugby. De wereld wordt kleiner en dus wordt de grote aantrekkingskracht van de rugbysport nu overal voelbaar. Frankrijk, Engeland, België, Zuid-Afrika… rugby is overal. Er zijn dan ook weinig sporten die de basis van fysieke competitie zo mooi belichamen. Rugby is een balspel; een strijd, maar geen vechtsport. Het is juist dat spelelement dat zovele mensen aanspreekt om rugby te volgen en op rugby te wedden. Ladbrokes trekt je helemaal mee in de actie en stelt sportliefhebbers in staat om de vele opportuniteiten van rugby weddenschappen ten volle te benutten!

Wedden op rugby? Ladbrokes dropt de bal perfect in jouw kamp

Als absolute wereldspeler op het vlak van sportweddenschappen, is Ladbrokes natuurlijk de uitgelezen partner voor spannende en winstgevende rugby weddenschappen. Iedere soort weddenschap op elke rugby variant ligt hier voor jou klaar, verpakt in de meest handige online ‘pakketten’. Op onze online platvormen zijn transparantie, duidelijkheid en gebruiksgemak heilig. Zo hou jij alle aandacht bij het winnen van je weddenschappen.

Rugby Union vs. Rugby League: twee varianten

Er zijn twee overheersende spelvormen in de rugbywereld; de Rugby Union en de Rugby League. Elke vorm heeft zijn eigen regels en codes. Het grootste verschil dat je als leek in acht moet houden, is dat de Rugby Union met teams van 15 man wordt gespeeld, terwijl in de Rugby League wedstrijden tussen teams van 13 spelers worden beslecht heeft. Ondanks deze fundamentele verschillen in gameplay, zijn beide spelvormen even vermakelijk en plezierig om naar te kijken… en om op te wedden. De meest voorkomende rugby weddenschappen zijn ook perfect toepasbaar op beide soorten.

De meest gangbare soorten rugbyweddenschappen

Zoals in alle sporten, kan je ook bij rugby inzetten op verschillende zaken om de spanning en je winstkansen te verhogen. Het Ladbrokes aanbod bulkt van de prikkelende en sensationele wedopties die het wedden op rugby tot één van de meest beklijvende vrijetijdsbestedingen maakt die er zijn. We geven je hier alvast kort even de meest voorkomende rugbyweddenschappen mee:

Kampioenschap weddenschappen: Ook wel toernooiweddenschappen genoemd, dit zijn uiteraard zeer populaire weddenschappen onder gokkers van ieder niveau. Er wordt simpelweg ingezet op welk team de uiteindelijke winnaar van het toernooi zal zijn. Volg je instinct of de beschikbare informatie: de nuttige kennis is overal online te vinden.

Wedstrijdweddenschappen: Dit is een simpele weddenschap op de uitkomst van een rugbywedstrijd, en wordt ook wel de ‘80 minutes market’ genoemd. Je kan zowel wedden op welk team er wint, als op een gelijkspel. Bij Rugby liggen de verhoudingen vaak dicht bij elkaar, mede doordat de fysieke paraatheid doorslaggevend is. De verschillen tussen topatleten zijn hierbij sowieso erg klein.

Handicap-weddenschappen: Wedden met een ‘handicap’ is een populaire wedoptie, ook bij Ladbrokes. Het kijken naar voor jou neutrale wedstrijden wordt ineens een stuk spannender wanneer je beide teams een evenwaardige kans toedicht om te zegevieren. Dit doe je door punten toe te voegen aan of af te trekken van de eindscore van het team.

‘First Try Scorer’: Dit is een weddenschap op welke speler de eerste ‘try’ van de wedstrijd scoort. Doordat de kans om dit type weddenschap te winnen over het algemeen wat lager ligt, is het een zeer lonende weddenschap als je hierbij de juiste speler aanduidt. Welk team heeft het geluk aan zijn zijde vanaf het begin van de wedstrijd? Iets voor de volbloed gokker dus!

Scorer van de laatste poging: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type weddenschap een weddenschap over welke speler of welk team in zijn of haar laatste doelpoging zal slagen. Het spreekt voor zich dat dit soort rugbyweddenschappen veel met het lot en minder met echte kennis te maken hebben. Ook het verliezende team kan perfect nog een puntje scoren op het einde van de match.

Winnende marge: Een ander populair type rugbyweddenschap is de ‘winnende marge-weddenschap’. Dit is simpelweg een weddenschap waarbij je inzet op het exacte aantal punten waarmee een team zal winnen. Graag iets specifieker? Dan kan je bij Ladbrokes uiteraard ook het verschil in punten voorspellen: een moeilijke en dus, voor de winnaar, lonende bezigheid!

Totaal aantal punten: Eenvoudig en rechtdoorzee. Dit soort weddenschap handelt over het aantal punten dat de twee concurrerende teams in totaal zullen scoren in een wedstrijd. Jouw kennis over beide teams is hierbij dus uiterst belangrijk. Een mooie illustratie van hoe een bredere interesse dan alleen rond je favoriet, je niet alleen meer plezier, maar vooral ook meer winst oplevert.

Wedden op rugby: deze Ladbrokes tips maken het verschil

Wanneer je je als beginneling aan rugbyweddenschappen waagt en overweegt om je eerste paar rugbyweddenschappen te plaatsen, dan is het altijd een goed idee om je vertrouwd te maken met de verschillende soorten rugbyweddenschappen en regels. Wat echter minstens even zinvol is, is het richten van je focus en aandacht op één specifieke competitie of een handvol teams. Door je focus te vernauwen, raak je immers beter vertrouwd met de eigenheden, de spelerskernen en de prestaties van een specifiek team. Bekijk dus hun staat van dienst en hoe goed ze het doen op bepaalde rugbyvelden; ook dat speelt vaak een grotere rol dan je denkt. Deze informatie is onmisbaar om je kansen doeltreffend te analyseren en de waarde van bepaalde weddenschappen te bepalen. Wedden op rugby blijft een kansspel, maar neem van ons aan dat je met research je winstkansen exponentieel vergroot!

Ladbrokes legt de focus bij spelplezier én veiligheid

Rugby is een uiterst opwindende sport die een enorme hoeveelheid vaardigheid, adrenaline en energie van de spelers vergt. Dat is meteen ook de reden waarom zovele mensen ter wereld in vervoering raken door ernaar te kijken en erop te wedden. Voordat je rugbyweddenschappen plaatst, is het natuurlijk cruciaal om te kiezen voor een bookmaker die al het mooie van de sport rechtstreeks omzet in een sensationele wed-ervaring. Een goede aanbieder van rugbyweddenschappen en weddenschappen tout court, legt zijn klanten in de watten. Dat is exact wat Ladbrokes doet. Bij ons wed je veilig, comfortabel en anoniem op deze magnifieke sport. Onze bekommernis ligt namelijk alleen bij onze klanten én de essentie van spelplezier. Dat verschil merken dagelijks duizenden gokliefhebbers overal ter wereld. Onze intensieve samenwerkingen met overheids- en regulerende instanties is veelbetekenend voor de inspanningen die we jaar in, jaar uit leveren om gokken verantwoord, fair en prettig te houden.