Waarom is gokken op paardenraces zo populair?

Paardenrennen zijn een oeroude vorm van vertier. Ondanks alle nieuwe mogelijkheden en sporten waarop je kan wedden, blijven weddenschappen op paardenrennen ook een uiterst divers publiek bekoren. Vraag jij je ook wel eens af waarom mensen dat doen; gokken op paardenraces? Wat drijft hen eigenlijk om hun zuurverdiende geld te riskeren op de uitkomst van een stel paarden die rondrennen op een circuit? Er kan zoveel misgaan, het lijkt zo lukraak… juist ja: het heeft met andere woorden alle basisingrediënten voor razend spannende weddenschappen.

Jong, oud, arm, rijk… gokken op paardenraces is universeel!

Voor de leek lijkt het concept misschien wat banaal. En toch: er lijkt maar geen limiet te staan op de verschillende soorten liefhebbers die genieten van dit pleziertje. Races zijn nu eenmaal spannend en paarden laten al sinds mensenheugenis weinigen onberoerd. Van race-puristen, professionals, amateurs en vrolijke champagne-slurpers, tot kleine gokkers en eenmalige recreanten: het is een bont gezelschap. Iedereen heeft bovendien zijn geheel unieke kijk op hoe je winst maakt met deze traditiesport.

Wedden op paardenraces is leuk, eenvoudig én veilig bij Ladbrokes

Wedden op paardenraces bij Ladbrokes is ook ongelooflijk eenvoudig. Gewoon een kwestie van aanmelden, inzetten en genieten. Toegegeven, onze gebruiksvriendelijke platformen vergroten het gemak en plezier aanzienlijk. Want daar gaat het tenslotte over: jouw plezier, winstkansen en veiligheid verenigen in één unieke, spannende ervaring. Daarvoor werken we uiteraard ook samen met de verschillende overheden en wetgevende instanties. Wat ooit een ongereguleerde markt was, staat nu steeds meer onder streng toezicht van organisaties zowel binnen, als buiten de sector. Een goede zaak voor jou als pleziergokker.

En wees gerust; zolang je gedisciplineerd blijft en een inzetlimiet aanhoudt, is er echt geen persoonlijk risico verbonden aan wedden op paardenraces. In films zie je wel eens een eerder schimmige sfeer rond paardenrennen, maar dat gaat steevast over andere tijden. In wezen heb je alles zelf in de hand en je kunt dus alleen verliezen wat je erin stopt. Zorg er daarom voor dat je een duidelijke, verantwoorde limiet voor jouw weddenschappen instelt, zodat jij steeds de touwtjes in handen houdt. Met alle Ladbrokes-apps kun je overigens een maand- of weeklimiet instellen; ook veiligheid is bij ons gemakkelijk!

Paardenweddenschappen bestaan al meer dan 400 jaar

Wedden op paardenraces is hoe dan ook een folkloristische aangelegenheid. Paardenraces en weddenschappen zijn vanaf het prille begin aan elkaar verbonden. Al in de 17e eeuw, tijdens het bewind van Lodewijk XIV in Frankrijk, wedden gokkers op de uitkomst van paardenraces. Het was wellicht ook geen toeval dat er in diezelfde tijden 3 Arabische hengsten naar het VK werden geïmporteerd om er het moderne volbloed renpaard te kweken. Als gevolg hiervan groeiden paardenraces en paardenweddenschappen gestaag en raakten de respectievelijke groeicurves sterk in elkaar verweven. Nu verdienen grote- en kleine gokkers wereldwijd mooie sommen door te wedden op paardenraces die passen in een uiterst gebalanceerd en geavanceerd geheel van regels, wetenschap en recreatieve producten.

Daarover moeten we trouwens niet flauw doen. De paardenraces hebben weddenschappen nodig. Inkomsten uit weddenschappen leveren geld op voor racestallen en zijn cruciaal voor het enorme prijzengeld dat jou als deelnemers wordt geboden. Tegenwoordig kunnen we zelfs stellen dat het voortbestaan van paardenraces absoluut afhankelijk is van de omzet van paardenweddenschappen. Door te wedden houd je dus een cultureel fenomeen in stand, zorg je mee voor een gezonde paardensport én financier je zelfs de wetenschap (paarden in de beste omstandigheden het beste van zichzelf te laten tonen, is immers geen lukrake bezigheid).

Waarom gokken mensen op paardenraces?

Er zijn zoveel opties om te wedden op zoveel verschillende sporten en spelletjes… waarom zou je dan voor een oude sport als de paardenraces kiezen? Welnu; die oude charme, de stevige winstbedragen en de pure, eerlijke spanning van een racewedstrijd worden door velen genoemd als de belangrijkste redenen om voor paardenweddenschappen te kiezen. We geven je hieronder alvast dé grootste troeven van het wedden op paardenrennen:

De uitdaging: Wie houdt er niet van een fikse uitdaging. Wedden op paardenraces biedt ook vaak een intellectuele voldoening door het vinden van waarde waar anderen dat niet hebben gespot (vormpeil van een paard en/of ruiter, voorgeschiedenis…).

Nieuwe kennis: Het volgen van paardenraces bevordert gegarandeerd je kennis in verschillende materies, zoals paarden zelf, de ruitersport, regels, race-dynamica…

Versla de experts: Paardenrennen biedt telkens unieke kansen voor de ‘gewone gokker’ om de experts te verslaan.

Puur plezier: Het leven draait om plezier, voldoening en prestatie. Wedden zorgt ervoor dat jij al deze emoties beleeft in één activiteit.

Geld winnen: Paardenweddenschappen kunnen je geweldige geldbeloningen opleveren. De sport is populair, dus de winstpotten zijn groot!

De roes van de overwinning: Er zijn niet veel emoties die kunnen tippen aan de vreugde van het winnen!

Een sociale aangelegenheid: paardenweddenschappen zijn inclusief en bieden je dus eindeloos veel mogelijkheden om in contact te treden met andere liefhebbers.

Je voelt het al: Veruit de meeste mensen die het proberen, komen al snel tot de conclusie dat de vele specifieke troeven van paardenrennen het zeker een waardige plek geven binnen de verschillende soorten weddenschappen.

Wat heb je nodig om te wedden op paardenraces

Zodra jij beslist dat je de paardenweddenschappen een kans wilt geven, kan je je probleemloos aanmelden op de Ladbrokes-platformen. Makkelijk, snel en steeds met jouw privacy en optimale kansen als hoogste goed.

Ons advies? Speel in eerste instantie met kleine inzetten om er wat gevoel voor op te bouwen. Probeer bijvoorbeeld de quadrella in te zetten voor maar een paar euro. Als alternatief kan je ook op een bepaalde plaats wedden of weddenschappen op longshots proberen. Krijg je het wat in de vingers? Probeer dan alle verschillende soorten weddenschappen, zodat je telkens wel ergens wat winst verzekert. Ook trifecta-weddenschappen zijn erg populair en resulteren bij winnaars in enorme uitbetalingen.

Een andere interessante strategie is de variant waarbij je één winnaar moet selecteren uit 4 genomineerde races. Als je dan minstens één winnaar krijgt, verdien je met dit ‘ingenieuze plannetje’ een ruime, want volledige winst. Nogmaals, het belangrijkste advies blijft hier: begin klein en win vertrouwen, zodat je je winstkansen zelf ook daadwerkelijk vergroot.

Ontwikkel een eigen wedplan op maat van jouw budget, je favoriete weddenschappen, je leukste races en houd je aan dit plan. Zo zorg je ervoor dat je niet te zeer wordt meegesleept in de emotionele rollercoaster die paardenweddenschappen gegarandeerd voor je uitrollen.

Paardenweddenschappen bij Ladbrokes: jouw tevredenheid en veiligheid zijn prioritair!

Het succes van jouw paardenrennen-weddenschappen wordt bij uitstek mee bepaald door de feeling en specifieke kennis die jij hebt over de races, paarden en jockeys. Uiteraard blijft ook het lot natuurlijk erg belangrijk. Om ervoor te zorgen dat jij maximaal geïnformeerd bent, dat alles perfect eerlijk verloopt en dat jou gegevens met de allergrootste zorg worden behandeld, zijn we bij Ladbrokes uitzonderlijk streng. Onze systemen, interfaces en mensen zijn er om jou én je ervaring te beschermen én te optimaliseren.