Wedden op de Ligue 1: Ladbrokes strooit met assists

De laatste jaren is ook de Franse Ligue 1 voetbalcompetitie uitgegroeid tot één van de meest gevolgde sportevents ter wereld. Steeds meer sterren vonden hun weg naar de Franse velden, waardoor de kwaliteit én het spektakel fel omhoog schoten. Waar Franse vedetten vroeger vooral uitweken naar de Premier League, de Serie A of La Liga, zijn ze nu even vaak in hun thuisland te bewonderen. Die aantrekking is ook de gokliefhebbers niet ontgaan. Wil jij ook volop wedden op de Ligue 1? Dan vind je in Ladbrokes je perfecte assistkoning om volop te scoren!

Voor de klassieke gokliefhebber én de fans van diepgaande weddenschappen

Zoals overal zijn ook bij Ligue 1 weddenschappen de inzetten op het wedstrijdresultaat veruit het meest populair. Dat neemt niet weg dat er in deze competitie op zowat ieder detail van het spelletje kan gegokt worden. De Ligue 1 wordt bij uitstek gekenmerkt door een enorme diversiteit aan speelstijlen, persoonlijkheden en kwaliteiten. Het Franse voetbal is tegelijk potig én technisch. Behoudend spelen is er even succesvol als salsavoetbal. Dit maakt deze competitie tot de ideale speeltuin voor iedereen die voetbal in zijn geheel wilt bewonderen. Het zorgt ook voor een grote onvoorspelbaarheid, zeker tussen de teams in de subtop en middenmoot. Bovenaan zijn de favorieten al enkele jaren behoorlijk afgetekend: PSG is bijvoorbeeld veruit de ploeg van het laatste decennium. Toch is er een mooi evenwicht tussen favorieten en underdogs, tussen verrassing en voorspelbaarheid.

Wedden op de Ligue 1? Hou de statistieken in de gaten!

Ondanks de veelzijdigheid en offensieve weelde, wordt de Ligue 1 nog steeds gepercipieerd als een defensieve competitie. Het voetbal is dartel, de doelpuntensaldo’s zijn dat minder. Daarin zijn ze in Frankrijk zelfs één van de laagste in Europa. Geen onbelangrijke informatie voor wie mikt op succesvolle Ligue 1 weddenschappen. Weddenschappen over doelsaldo’s hou je dus maar best bescheiden! Voor spannende in-game weddenschappen ligt dit helemaal anders: deze competitie loopt over van opmerkelijke staaltjes van ongezien voetbaltalent, maar dus ook defensief valt er gewoon heel veel te beleven.

Het thuisvoordeel ligt in de Ligue 1 zowat rond het Europese gemiddelde. Wat het percentage thuisoverwinningen betreft is de Ligue 1 vierde. Ze volgen na de Spaanse La Liga wat gemiddeld aantal punten thuis betreft, alsook voor het gemiddelde doelvoordeel voor thuisploegen. Zeker een statistiek om in rekening te brengen wanneer je gaat wedden op de League 1 dus.

Omwille van de lage doelsaldo’s hangt de Ligue 1 achteraan voor wat betreft wedstrijden waarin beide teams scoren. Ze staan bovendien bovenaan de lijst van competities waarin wedstrijden op 0-0 eindigen. Nogmaals: deze gegevens vertellen niets over de aantrekkelijkheid van het voetbal, maar zijn wel erg relevant voor gokkers.

De laatste zeven seizoenen in de Ligue 1 werden allemaal gedomineerd door Paris Saint Germain (PSG), dat overigens ook quasi altijd diep doorstootte in de Europese Champions League, de Franse beker en de Coupe de la Ligue. De Parijzenaars waren de laatste jaren daarom ook absoluut favoriet voor wie wilde wedden op de Ligue 1.

Olympique Marseille en Saint Etienne dragen allebei de titel van recordkampioen in de Franse eerste klasse; elk schreven ze tien titels op hun naam. Marseille kroonde zich de laatste keer tot kampioen in 2010, terwijl dit voor Saint Etienne al van 1981 geleden is. Paris Saint Germain behaalde in totaal acht titels, net als Monaco en Nantes.

Waarom wedden op de Ligue 1?

Maar waarom is de Ligue 1 nu uitgegroeid tot één van de meest populaire competities in het Europese voetbal? Simpel: Als één van 's werelds rijkste voetbalcompetities trekt deze hoogste divisie van het Franse voetbal nu al jarenlang enkele van de grootste namen in het voetbal aan, waarmee de topclubs van Frankrijk jaarlijks strijden in zowel de Champions League als de Europa League. Met andere woorden: er gaat geld om in de Ligue 1 en dat leidt tot de kwaliteit die nodig is om mee te strijden aan de top van de sport… en de gokmarkten.

De weelde aan Ligue 1 weddenschappen is enorm. Wie wil wedden op de Ligue 1 heeft ieder jaar maar liefst 380 wedstrijden om uit te kiezen. Die grote hoeveelheid speelt uiteraard ook een rol in de lage commissies die bookmakers aanrekenen. Ladbrokes kiest er resoluut voor om zijn klanten een maximale winstverdeling aan te bieden. Ook dat verklaart uiteraard de grote populariteit onder de gokliefhebbers. Het is vooral die enorme groeimarge, die trouwens nog lang niet aan de piek zit, die ervoor zorgt dat er in deze specifieke competitie erg veel geld en winsten te rapen vallen. De Ligue 1 is wat dat betreft het grootste succesverhaal van de laatste decennia.

Verantwoorde én lucratieve Ligue 1 weddenschappen

Op welke sport of competitie je ook wilt wedden, het consequent toepassen van een goed beredeneerde wedstrategie blijft natuurlijk cruciaal. Of je nu nieuw bent met gokken of een ervaren gokker, Ladbrokes geeft je steeds heldere en relevante informatie om jouw kansen te optimaliseren.

Het aanbod bij ladbrokes is enorm ruim: over/onder, wedstrijdresultaat, topscorer, futures, handicaps… Jij kiest waarop je inzet. Dit doe je overigens voor de match of voor de hele competitie, maar evengoed tijdens een wedstrijd. Zo kan je adequaat ingrijpen en gebruik maken van de inzichten die je live opdoet. Vrijwel alle matchen uit de Ligue 1 zijn op verschillende online kanalen te streamen.

De grootste winsten haal je natuurlijk binnen wanneer je vooral je kennis en voeling etaleert nog voor de wedstrijden gespeeld worden. Zoals altijd is grondige research hierbij onmisbaar. Als één van de meest geanticipeerde voetbalcompetities is de Ligue 1 ook online fel vertegenwoordigd. Je vindt dus gegarandeerd de informatie die jij nodig hebt om echt te scoren bij jouw Ligue 1 weddenschappen.

Kennis, talent, geluk én de Ladbrokes service/interfaces geven je alvast alle kansen om je spelplezier ook na de match te laten nazinderen met wezenlijke winsten. Onze systemen laten je bovendien toe om ten allen tijde zicht te houden op je budget, zodat een eventuele teleurstelling nooit méér wordt dan gewoon part of the game.

Waarover je eveneens absoluut zeker bent, is dat bij Ladbrokes alles maximaal veilig en correct verloopt. We hebben onze positie aan de wereldtop van de gokmarkten niet zomaar gekregen: die is het resultaat van een enorme en permanente inzet op veiligheid, comfort en anonimiteit van de gebruiker. Winsten worden adequaat uitbetaald, je gegevens worden streng bewaakt en je plezier staat altijd bovenaan onze prioriteitenlijst. We werken hiervoor samen met alle officiële instanties wereldwijd, dus ook met de kansspelcommissie in België, om altijd helemaal conform de geldende regelgeving te handelen. Samen houden we deze uiterst boeiende en prettige hobby verantwoord en betrouwbaar.