Wedden op Euro 2020: een handleiding

Eindelijk is het zover: we hebben er allemaal een jaartje langer op moeten wachten, maar de hoogmis van het Europese internationale voetbal laat zich niet langer ophouden: Euro 2020 gaat van start. Een feest voor iedereen die houdt van het spelletje zelf… en van alles wat er rond hangt. Weddenschappen horen daar uiteraard onlosmakelijk bij. Op zoek naar dé plek om volop, verantwoord en met de mooiste kansen te wedden op Euro 2020? Dan zit je hier bij Ladbrokes helemaal goed!

Euro 2020 weddenschappen bij Ladbrokes: wat een weelde!

Een gigantisch toernooi zoals een EK staat natuurlijk bol van de opportuniteiten voor wie bovenop zijn kennis en/of plezier ook een extra centje wil verdienen. Weddenschappen maken alles nog net dat tikkeltje spannender dan het al is. Met een deelnemersveld dat bestaat uit 24 landenteams is één ding absoluut zeker: de mogelijkheden zijn simpelweg onbegrensd.

Het spreekt voor zich dat je best een kleine selectie maakt van de teams en spelers waarover jouw Euro 2020 weddenschappen zullen gaan. Zo hou je alles overzichtelijk en vermijd je versnippering van je winsten. Graag maximum fun én winstkansen? Kies dan voor een mooie balans tussen emotie en verstand. Er zijn teams die wellicht de eerste ronde niet overleven. Zelfs al hebben ze een absolute wereldspeler in hun rangen; ook deze gaat waarschijnlijk mee ten onder. Voor je outright weddenschappen, waarbij je vooral tracht te voorspellen wie het lang uitzingt en zelfs de finale bereikt, kies je dus best voor teams die ook daadwerkelijk een goede kans maken. Ieder toernooi zijn er natuurlijk ook enkele verrassingen of teams waarvan een ontbolsterend talent de kaarten helemaal anders schudt. Hou dit zeker in de gaten wanneer jij nu gaat wedden op Euro 2020. Leg dus niet meteen alles al op voorhand helemaal vast. Ieder EK heeft enkele spectaculaire verrassingen in petto. In positieve zin, waarbij een ‘kleiner’ team onverwacht sterk presteert, maar ook in negatieve zin, waarbij één van de favorieten vervroegd huiswaarts wordt gestuurd.

Je snapt het: zo’n EK is een kleurrijk evenement waarbij iedere voetbalwet bevestigd wordt, vooral de wet die zegt dat in voetbal alles mogelijk is. Ideaal voor de rasechte gokkers onder ons, maar evengoed voor iedereen die gewoon af en toe eens een kleine weddenschap plaatst. Bij Ladbrokes verzamelen we het beste van wat er op het vlak van Euro 2020 weddenschappen te beleven valt.

De meest geplaatste Euro 2020 weddenschappen

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden schier onuitputtelijk, maar om het ook voor de beginnende gokker toch allemaal wat overzichtelijk te houden, zetten we graag even de meest gangbare Euro 2020 weddenschappen op een rijtje:

 • Uiteindelijke winnaar, Europees kampioen weddenschappen :
  Het is dé vraag die iedereen bezighoudt; wie wordt dit jaar de beste ploeg van Europa? Welke natie mag zich de komende vier jaar vol trots op het internationale toneel vertonen? Jazeker: België maakt een zeer grote kans, maar dat geldt ook voor Spanje, Engeland, Frankrijk en Duitsland. En dan zijn er nog Italië, Portugal, Nederland… Kortom: het wordt alweer razend spannend!
 • Matchresultaten :
  Uiteraard kan je ook wedden op de einduitslag van iedere wedstrijd. Een erg leuke en recht-door-zee weddenschap waarbij je een erg brede keuze hebt. Kies je voor de wedstrijden van jouw eigen land? Of pak je het doordacht aan en zoek je naar Euro 2020 weddenschappen waarbij je voorkennis het best zal renderen? Je kan bij deze weddenschappen gewoon mikken op wie er wint, maar evengoed ga je wat gedetailleerder te werk en voorspel je wat de doelsaldo’s zullen zijn. Hoe moeilijker je het maakt, hoe hoger de winsten.
 • Goals door beide teams?
  Nog zo’n populaire weddenschap is die over de vraag of beide teams zullen scoren of niet. Dit is op zich een vrij gemakkelijke weddenschap met behoorlijk wat kans om winst te boeken. Alles hangt af van een aantal bepalende factoren: zijn het twee teams die vooral offensief spelen? Of zit er een team bij dat eerder afwachtend en secuur verdedigt? In welke fase van het toernooi zitten we? Is scoren en winnen voor beide teams een must of zijn de kaarten voor deze ronde al definitief geschud?
 • Opbouwende weddenschappen:
  Zoek je een manier om met een relatief laag bedrag toch op aardig grote winsten te mikken? Opbouwende weddenschappen zijn weddenschappen waarvan je gewonnen prijs opnieuw wordt ingezet en dus snel in waarde klimt. Wat ook vaak wordt gedaan is het combineren van verschillende weddenschappen tegelijk. Zo win je zeer mooie sommen geld indien jij ervoor kiest om bijvoorbeeld zowel Spanje, als Engeland, België en Frankrijk als winnaar van een bepaalde wedstrijd aan te duiden. Er is natuurlijk één belangrijke voorwaarde: zowel bij gelijktijdige Euro 2020 weddenschappen, als bij chronologisch opbouwende inzetten moet elk onderdeel juist zijn. Zoniet, dan stuikt alles in elkaar. Extra spannend, want extra winstgevend. Het verschil tussen de eerder lage inzet en de grote mogelijke winsten is wat zovele gokkers hierin aantrekt.
 • Handicap weddenschappen: Hierbij starten teams met een bepaalde ‘handicap’. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat ze met minstens twee doelpunten verschil moeten winnen om de gokker die erop inzette te laten winnen. Krijgt Engeland bijvoorbeeld een -1 handicap mee, dan moeten ze twee keer meer scoren dan de tegenstander.
 • Halftime/Fulltime weddenschappen: Jij geeft aan hoe de zaken er zullen voorstaan, niet alleen bij het einde van de match, maar ook bij de rust. Iedere wedstrijd heeft natuurlijk een eigen verloop en verhaal. De score na 45 minuten kan heel veel in gang zetten en de tweede helft sterk bepalen. Bovendien verdubbelt deze methode simpelweg de opties om te wedden op jouw favoriete Euro 2020 wedstrijden.
 • Gouden schoen: Typisch voor dit soort toernooien zijn natuurlijk ook de individuele prestaties die vaak nog wat extra glans krijgen. Het summum hiervan is ongetwijfeld de topscorer van het EK. Statistisch gezien heeft België in elk geval een topfavoriet in de selectie. Wordt het onze Romelu Lukaku? Of doet Fransman Mbappé beter? Het zou natuurlijk evengoed de Brit Harry Kane kunnen zijn… In elk geval kan je bij Ladbrokes ook hierop een doordachte gok wagen als extraatje bij jouw Euro 2020 weddenschappen!