Wedden op het WK Voetbal 2022: scoor met Ladbrokes!

Het zijn spannende tijden… Voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi vindt het WK voetbal plaats in de winter. Een niet te onderschatten breuk met traditie, waarmee ook wie wil wedden op de wereldbeker maar best rekening houdt. Toegegeven; de weersomstandigheden zullen in Qatar ongetwijfeld die van onze heetste zomers evenaren, maar deze timing heeft gegarandeerd ook impact op de (on)voorspelbaarheid van vormpeilen. Wedden op een WK voetbal gaat altijd gepaard met enkele spectaculaire verrassingen, maar deze editie belooft een spankracht van geheel andere orde! Ladbrokes bundelt de pret en de spanning in een zinderend aanbod!

Wedden op de wereldbeker? Hou rekening met een extra snel toernooi!

De wereldbeker van 2022 in Qatar is ook de 22ste editie van het toernooi. De keuze van het gastland had als eerste grote consequentie dat het toernooi in de winter zou plaatsvinden. Nu starten begin 2023 ook de Olympische Winterspelen; Het komt er dus op aan om dit toernooi maximaal snel en efficiënt te laten verlopen om beide toernooien elkaar niet te laten overlappen. De openingswedstrijd werd vastgelegd op 21 november, de finale staat op 18 december gepland. Dit wordt met andere woorden het kortste WK voetbal ooit! In dat korte tijdsinterval valt er dus enorm veel lekkers te rapen voor wie wil wedden op deze wereldbeker: 64 wedstrijden, gespeeld in 8 verschillende stadions in 5 gaststeden: Doha, Lusail, Al-Khor, Al-Rayyan en Al-Wakrah. Een overvolle agenda dus… waardoor wedden op dit WK voetbal een heftige rollercoaster belooft te worden. Gelukkig kun je bij Ladbrokes altijd terecht voor de meest actuele ontwikkelingen, randnieuws en weddenschappen. Wij zorgen ervoor dat jij ook in deze hectische omstandigheden altijd de beste kansen hebt voor jouw WK voetbal ‘22 weddenschappen.

Hoe zullen vormpeilen jouw WK weddenschappen beïnvloeden?

Door zo’n WK voetbal telkens in de zomer te organiseren, zijn we onbewust gewend geraakt aan enkele vaste gegevens. Het vormpeil van de spelers, bijvoorbeeld. Doordat deze toernooien op het einde van een sportief seizoen werden gespeeld, wisten we perfect wie al zo’n tien maanden lang z’n goede vorm had getoond en behouden, wie er aan een mooie groeicurve bezig was en wie eventueel al wat vermoeid voor de dag kwam. Vele competities stoppen op het einde van de lente, waardoor een hoop spelers ruim voldoende tijd krijgt om zich optimaal voor te bereiden. Tradities zorgen nu eenmaal voor voorspelbaarheid, ook voor wie wil wedden op een WK voetbal.

Die traditie wordt nu volledig omgegooid; hetzelfde gebeurt dan met de voorspelbaarheid. De meeste grote competities zijn dan wel al zo’n vier maanden bezig; dat is korter dan wat we anders krijgen om spelers te beoordelen. Deze competities worden even ‘on hold’ gezet, wat betekent dat spelers slechts enkele dagen krijgen om zich op te laden voor deze wereldbeker. Zorg er dus voor dat je jouw favoriete ploegen goed doorgrondt. Wie startte dit seizoen sterk? Wie is nog zoekende? Wie is normaal gesproken vaste titularis? Wie kreeg dit seizoen al voldoende speelminuten (en vooral ook: wie niet?). Wie succesvol wil wedden op dit WK 2022 in Qatar, zal hierop de juiste antwoorden moeten vinden.

Temperatuur- en tijdsverschillen: bepalend voor jouw WK ’22 weddenschappen?

Het WK vindt dan wel in de winter plaats; de temperaturen zullen behoorlijk hoog liggen; zo rond de 29 graden Celcius. Mooi zomerweer dus, maar voor vele spelers wel een groot verschil met de actuele temperatuur in hun eigen competitieland. Afwachten dus hoe dit de prestaties beïnvloedt. Wie al maanden in de kou presteert, kan in zo’n hitte wel eens stevig tegen een muur aanhollen.

Dan is er ook nog het tijdsverschil. ’s Winters is het in Qatar twee uur later dan in België (en dus de meeste Europese landen). Dat is niet onoverkomelijk, maar alweer iets om in rekening te brengen.

Breed speelveld, opgedeeld in continenten

Naast Qatar nemen alleen landen die zich konden kwalificeren deel aan dit toernooi; dat is niks nieuws. Het betekent ook nog steeds dat er ‘geen slechte teams’ op dit toernooi zullen aantreden. Wil je wedden op dit WK 2022? Dan moet je natuurlijk het deelnemersveld goed kennen.

Maar liefst dertien Europese landen nemen deel. Voor velen zitten daartussen alle favorieten. Zij worden het vuur aan de schenen gelegd door 5 Aziatische landen, vijf landen uit Afrika, drie landen uit Noord-Amerika of Centraal-Amerika en vier landen uit Zuid-Amerika. Australië en Costa Rica vervoegden de tabellen na hun overwinningen op de continentale play-offs.

Zoals gezegd zullen de favorieten zich vooral in Europa bevinden, met o.a. titelverdediger Frankrijk als vaak getipte winnaar, maar ook in Zuid-Amerika vind je traditioneel enkele belangrijke outsiders. Brazilië wordt bijvoorbeeld door vele kenners geopperd als potentiële eindwinnaar. Ben je op zoek naar WK weddenschappen met iets meer risico, maar ook veel hogere potentiële winsten? Dan is kiezen voor een (relatieve) underdog altijd een goed idee.

Individuele klasse, meer dan ooit bepalend voor jouw WK 2022 weddenschappen

We hadden het al over vormpeilen. Uiteraard is het onbegonnen werk om iedere speler van elk team onder de loep te nemen om zo te kijken hoe hij op dit eigenste moment presteert. Daarom lijstten we bij Ladbrokes alvast enkele van de meest bepalende spelers op die jij maar best extra in het oog houdt. We focussen voor het gemak even op de doelpuntenmakers (al weten we natuurlijk: voetbal is een ploegsport en verdedigers/middenvelders/goalkeepers kunnen net zo bepalend zijn). Bij zowat iedere weddenschap op dit WK voetbal zijn er immers ook mogelijkheden om rechtstreeks in te zetten op de beste goalgetter.

Zo geven we je alvast een voorsmaakje van de extra kansen die jij bij Ladbrokes vindt wanneer ook jij gaat wedden op dit WK voetbal in Qatar.

  • Harry Kane: Topschutter van het vorige wereldkampioenschap en absolute joker van Engeland.
  • Kylian Mbappe: Ook regerend wereldkampioen Frankrijk heeft met de getalenteerde sprintbom van PSG een absolute topper in de rangen.
  • Cristiano Ronaldo: Doelpuntenkanon van de Portugese vloot. Nog steeds in vorm en voor z’n vaderland altijd net dat ietsje gretiger, zeker in wat wellicht zijn laatste WK wordt.
  • Karim Benzema: Levensgevaarlijke spits van Real Madrid. Heeft aan een halve kans meer dan genoeg.
  • Lionel Messi: The GOAT ? Tja, ook in Parijs etaleert hij z’n kunnen. Misschien niet zoals in de gouden Barça dagen, maar nog steeds onstopbaar.
  • Romelu Lukaku: Onze eigen doelpuntenmachine. Als Romelu met vertrouwen speelt, wordt hij topscorer. Hopelijk is hij voldoende hersteld van zijn blessure.
  • Neymar: Braziliaans goudhaantje met de nodige kapsones. Niet (meer) de populairste, wel nog steeds één van de gevaarlijkste, wat hij ook in Frankrijk iedere week bewijst.

Hou zeker ook Raheem Sterling, Diogo Jota, Memphis Depay en Vinicius Junior in de gaten. Voor absolute outsiders moet je dan weer bij de Afrikaanse en Aziatische ploegen zijn.

Wil je helemaal op de hoogte blijven? Volg dan alvast de handige Ladbrokes platformen. We geven je alle informatie die jij nodig hebt om jouw WK 2022 weddenschappen tot een absoluut succes te maken. Verantwoord, transparant en eerlijk, zoals je dat van een ervaren globale speler mag verwachten!